search
ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2026 16:48
MENU CLOSE

Νέες ανατιμήσεις στην εστίαση από 1η Σεπτέμβρη

09.08.2011 07:36
Νέες ανατιμήσεις στην εστίαση από 1η Σεπτέμβρη - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Νέες αυξήσεις στις τιμές των αναψυκτικών, χυμών και υπηρεσιών εστίασης θα επιβληθούν από την 1η Σεπτεμβρίου καθώς θα μεταταγούν στον συντελεστή ΦΠΑ 23%, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Νέες αυξήσεις στις τιμές των αναψυκτικών, χυμών και υπηρεσιών εστίασης θα επιβληθούν από την 1η Σεπτεμβρίου καθώς θα μεταταγούν στον συντελεστή ΦΠΑ 23%, σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Η αύξηση του συντελεστή αναμένεται να προκαλέσει αυξήσεις της τάξεως του 9% στην τελική τιμή σε καφέ, τσάι, σοκολάτα, έτοιμα ροφήματα, αεριούχα νερά, φρούτα και αναψυκτικά, ενώ θα αυξηθούν και οι τιμές σε καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, ψητοπωλεία, catering και delivery.

Στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ θα παραμείνουν οι παραδόσεις γλυκών από ζαχαροπλαστεία, οι παραδόσεις έτοιμων εδεσμάτων, γευμάτων και φαγητών γενικά που πραγματοποιούνται από κυλικεία που λειτουργούν εντός εκπαιδευτικών ή νοσηλευτικών επιχειρήσεων, ή ιδρυμάτων, ή ιδρυμάτων κοινωνικής πρόνοιας.

Ωστόσο, οι παραδόσεις αεριούχου νερού, έτοιμων ροφημάτων, χυμών, αναψυκτικών και λοιπών μη αλκοολούχων ποτών από τα κυλικεία αυτά υπάγονται στον συντελεστή ΦΠΑ 23%.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2026 16:48