Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΟ Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ζήτησε τη σύσταση ενός νέου συμβουλίου σταθερότητας στην ευρωζώνη.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ζήτησε τη σύσταση ενός νέου συμβουλίου σταθερότητας στην ευρωζώνη.
Όπως, τόνισε στις αρμοδιότητες του συμβουλίου θα περιλαμβάνεται η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων σε κράτη-μέλη που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες της νομισματικής ένωσης, χωρίς, ωστόσο, να αντιμετωπίζει την «απειλή» πολιτικών πιέσεων.
Παράλληλα, σημείωσε ότι τα κράτη-μέλη θα υφίστανται τεστ αντοχής (stress tests), σε θέματα όπως ευελιξία των αγορών εργασίας τους, προκειμένου να αποτιμάται η ανταγωνιστικότητα των χωρών-μελών της ευρωζώνης, στο πλαίσιο των μέτρων για να καθησυχαστούν οι αγορές μακροπρόθεσμα.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι οι 17 χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει παράλληλα να συμπεριλάβουν διάταξη για το όριο του χρέους στα Συντάγματά τους, γεγονός που «θα έστελνε ένα καλό, ισχυρό μήνυμα στις αγορές».
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.