Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΤην ανάγκη να μην «μποκάρει την παγκόσμια ανάκαμψη η δημοσιονομική ανάσχεση» τονίζει σε άρθρο της στην εφημερίδα Financial Times η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Την ανάγκη να μην «μποκάρει την παγκόσμια ανάκαμψη η δημοσιονομική ανάσχεση» τονίζει σε άρθρο της στην εφημερίδα Financial Times η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
«Η δημοσιονομική εξισορρόπηση θα πρέπει να επιλύσει μία δύσκολη εξίσωση και να μην είναι ούτε υπερβολικά ταχεία, ούτε υπερβολικά αργή», γράφει η Κριστίν Λαγκάρντ και προσθέτει ότι «η σημερινή νευρικότητα στις αγορές κλόνισε την εμπιστοσύνη προς την οικονομία σε ολόκληρο τον κόσμο και παρακίνησε πολλούς ανθρώπους να συμπεράνουν ότι όλες οι πολιτικές δυνατότητες έχουν εξαντληθεί. Αυτή η εντύπωση είναι εσφαλμένη και θα μπορούσε να οδηγήσει στην παράλυση».
Με το άρθρο της, η κ. Λαγκάρντ φαίνεται να συνεχίζει την πολιτική γραμμή του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο οποίος καλούσε όσες χώρες έχουν υψηλό δημοσιονομικό χρέος να εφαρμόσουν στρατηγικές δημοσιονομικής εξυγίανσης που θα ευνοούν την ανάπτυξη.
Στο μεταξύ, το ΔΝΤ υπενθυμίζει ότι μπορούν να ληφθούν ακόμη βραχυπρόθεσμα και εύστοχα μέτρα δημοσιονομικής ανάκαμψης υπό τον όρο ότι θα συνοδεύονται από δέσμευση για την αποφασιστική μείωση των ελλειμμάτων, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.