Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on Google«Το πακέτο για την Ελλάδα δεν επαρκεί για να επικρατήσει μια σταθερή κατάσταση όσον αφορά τα δημοσιονομικά της. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο κούρεμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ, Λαρς Φελντ.
«Το πακέτο για την Ελλάδα δεν επαρκεί για να επικρατήσει μια σταθερή κατάσταση όσον αφορά τα δημοσιονομικά της. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο κούρεμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος της καγκελαρίου Μέρκελ, Λαρς Φελντ.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο κ. Φελντ, προκειμένου να καταφέρει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, προτείνει τη λύση του «κουρέματος» των ομολόγων μέχρι και 50%, σημειώνοντας πως «οι ιδιώτες πιστωτές λαμβάνουν τώρα το 80% της ονομαστικής αξίας των τίτλων, παρά το γεγονός ότι τα ομόλογα στην αγορά έχουν χάσει το 50% της αξίας τους».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση στο κρατικό χρέος της χώρας έως το καλοκαίρι του 2012 ενώ ανέφερε ακόμα ότι «η Ελλάδα θα αποτελεί πάντοτε μέλος της Ευρώπης, δεν υπάρχει αντίφαση με τη συντεταγμένη χρεοκοπία και την παραμονή της χώρας στη Νομισματική Ένωση».
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.