search
ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2026 09:24
MENU CLOSE

Θετική η Ιαπωνία για αγορά νέων ομολόγων

27.09.2011 06:31
Θετική η Ιαπωνία για αγορά νέων ομολόγων - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Η ιαπωνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αγοράσει περισσότερα ομόλογα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) , εάν η ευρωζώνη θεσπίσει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό για τον κατευνασμό των αγορών, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Γιουν Αζούμι.

Η ιαπωνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να αγοράσει περισσότερα ομόλογα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) , εάν η ευρωζώνη θεσπίσει έναν αποτελεσματικό μηχανισμό για τον κατευνασμό των αγορών, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Γιουν Αζούμι.

«Εάν εφαρμοσθεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα κατευνάσει τις εντάσεις στις αγορές στηρίζοντας την Ελλάδα, δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Ιαπωνία», δήλωσε ο Γιουν Αζούμι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Ο εκπρόσωπος του Eυρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, αναφέρθηκε χθες από την άλλη στο ενδεχόμενο ενίσχυσης των πόρων του EFSF, το οποίο διαθέτει σήμερα 440 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα κεφάλαιο που δεν επαρκεί για τη στήριξη χωρών όπως η Ιταλία και η Ισπανία, που απειλούνται επίσης σοβαρά από την οικονομική κρίση.

Η Ιαπωνία επένδυσε περί τα 2,68 δισεκατομμύρια ευρώ, το 20% του συνολικού ποσού, κατά τη διάρκεια της έκδοσης ομολόγων του EFSF το πρώτο εξάμηνο του έτους για τη στήριξη της Ισλανδίας και την Πορτογαλίας.

Όντας η τρίτη οικονομική δύναμη στον κόσμο, η Ιαπωνία είναι η δεύτερη χώρα με τα μεγαλύτερα συναλλαγματικά αποθέματα μετά την Κίνα.

Η οικονομία της Ιαπωνίας, η οποία βρίσκεται σε ύφεση από το πρώτο τρίμηνο εξαιτίας των συνεπειών του σεισμού και του τσουνάμι της Φουκουσίμα, έχει ήδη πληγεί από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, η οποία έχει προκαλέσει την άνοδο της ισοτιμίας του γεν, πλήττοντας τις ιαπωνικές εξαγωγές και προκαλώντας ανησυχίες για την ανάσχεση της οικονομικής ανάκαμψης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09.09.2026 09:24