Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΤο σχέδιο ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) μέσω μόχλευσης ψήφισε η ολομέλεια της Μπούντεσταγκ.
Το σχέδιο ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) μέσω μόχλευσης ψήφισε η ολομέλεια της Μπούντεσταγκ.
Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Κάτω Βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου ανακοίνωσε πως το σχέδιο ψηφίστηκε με 503 ψήφους υπέρ, έναντι 89 κατά και 4 αποχών.
Το σχέδιο καταψηφίστηκε από μια μικρή ομάδα του κεντροδεξιού συνασπισμού της καγκελαρίου αλλά και από τα στελέχη του Αριστερού Κόμματος.
Νωρίτερα μιλώντας από το βήμα της Μπούντεσταγκ, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως στόχος της σημερινής Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. είναι να βρεθεί μια λύση ώστε το χρέος της Ελλάδας να υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020.
Επιπροσθέτως, η Μέρκελ τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην αρχή ενός δύσκολου δρόμου και ότι το «κούρεμα» του χρέους της δεν αρκεί για να λυθεί το πρόβλημα της χώρας.
«Η ευρωζώνη θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ορθοποδήσει η χώρα που θα χρειαστεί να τεθεί σε μόνιμη επιτήρηση. Θέλουμε να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε δε τη στήριξή της στον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι «πρέπει να του δώσουμε προοπτική» και ότι «αξίζει το σεβασμό μας».
(Το βίντεο είναι από το newsit)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.