search
ΤΡΙΤΗ 08.09.2026 10:33
MENU CLOSE

Μείωση δαπανών στον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2012

19.11.2011 10:07
Μείωση δαπανών στον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2012 - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Οι κυβερνήσεις των 27 κρατών-μελών της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησαν περιορισμό των δαπανών του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2012.

Οι κυβερνήσεις των 27 κρατών-μελών της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμφώνησαν περιορισμό των δαπανών του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2012.

Ειδικότερα, κατέληξαν σε συμφωνία που προβλέπει τον περιορισμό των δαπανών στα 129 δισεκατομμύρια ευρώ, ήτοι μια αύξηση 2% από το 2011, όπως ανακοίνωσε η πολωνική προεδρία. Ο περιορισμός των εξόδων προτάθηκε από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις οι οποίες είναι υποχρεωμένες να προβούν σε περικοπές στους εθνικούς τους προϋπολογισμούς και να επιβάλουν μέτρα λιτότητας λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Πρέπει να επισημανθεί πως η συμφωνία ερμηνεύεται ως ήττα για τους ευρωβουλευτές.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 08.09.2026 10:32