Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΜείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε 20% από 23% και 10% από 13% για τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες μελετά το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να αποδίδεται άμεσα ο φόρος και να αποκλείεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εισπράττουν τον ΦΠΑ και να μην τον δίνουν στο Δημόσιο.
Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε 20% από 23% και 10% από 13% για τις συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες μελετά το υπουργείο Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να αποδίδεται άμεσα ο φόρος και να αποκλείεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να εισπράττουν τον ΦΠΑ και να μην τον δίνουν στο Δημόσιο.
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΟΟΣΑ, η χώρα μας δεν εισπράττει το 30% περίπου του οφειλόμενου ΦΠΑ, όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ περιορίζεται στο 12%. Η αποδοτικότητα της χώρας μας στην είσπραξη του ΦΠΑ είναι, μάλιστα, η δεύτερη χαμηλότερη σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με βάση τα στοιχεία του 2008, απόδοση που εκτιμάται ότι επιδεινώθηκε την τελευταία διετία υπό το βάρος της οικονομικής ύφεσης.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.