search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:44
MENU CLOSE

Δεν υπάρχει ελπίς!

03.02.2012 09:23
Δεν υπάρχει ελπίς! - Media

Θα το επαναλάβω για χιλιοστή φορά ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το υπέρογκο χρέος της, αλλά ο στρεβλός τρόπος που σκέπτεται, η ιδιότυπη λογική που προσεγγίζει και αναλύει τα πράγματα.

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Θα το επαναλάβω για χιλιοστή φορά ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το υπέρογκο χρέος της, αλλά ο στρεβλός τρόπος που σκέπτεται, η ιδιότυπη λογική που προσεγγίζει και αναλύει τα πράγματα. Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι εξαιρεί καταστατικά τον εαυτό της και τα φορτώνει στον άλλο, στην κακιά της μοίρα. Η χώρα πάσχει από το σύνδρομο Ξανθόπουλου, του λαϊκού παιδιού με τη χρυσή καρδιά που όλοι συνωμοτούν εναντίον του… ακόμα και το σύμπαν. Ό,τι κι αν συμβεί, όσα μαθήματα κι αν του δοθούν, για τον Έλληνα θα φταίει οριστικά κι αμετάκλητα ο Άλλος, ο δίπλα, ο ξένος. Αυτή η παιδική ασθένεια, αυτή η πεισματική άρνηση να ενηλικιωθεί αποτελεί τη ρίζα όλων των δεινών του, της παροιμιώδους κουτοπονηριάς του, της κακής του μοίρας.
Τι κι αν χάνει το εισόδημά του, τι κι αν χάνει τις ξάπλες του και τις κουρσάρες του, τι κι αν του κόβουν τη σύνταξη και το μέλλον του παιδιού του, αυτός τον χαβά του, δεν κοιτά μέσα του, παρά μακριά… τους κακούς που τον μισούν επειδή τον… ζηλεύουν που είναι μάγκας και καραμπουζουκλής! Είναι ο τύπος που δεν τον αναγνωρίζουν, γι’ αυτό και αναγκάζεται να ζει με τις δικαιολογίες – πάντα μακριά από τον εαυτό του και τους άλλους, σε ένα ψέμα. Η αλήθεια τον αποδιοργανώνει, τον συντρίβει… δεν τον διδάσκει.
Είναι ο μόνος που το πάθημα δεν του γίνεται μάθημα… ακόμα κι αν ο δάσκαλος είναι Γερμανός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:44