search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 01:18
MENU CLOSE

Wikileaks: Απαγωγές στην Ελλάδα από τη Μοσάντ

12.03.2012 09:40
Wikileaks: Απαγωγές στην Ελλάδα από τη Μοσάντ - Media

Την υπόθεση της εξαφάνισης του Μπρουνο Μεγκρέ στην Ηγουμενίτσα το 1995 φωτίζει μήνυμα Ισραηλινού πράκτορα προς τη CIA που αναδημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ από τη Wikileaks.

Την υπόθεση της εξαφάνισης του Μπρουνο Μεγκρέ στην Ηγουμενίτσα το 1995 φωτίζει μήνυμα Ισραηλινού πράκτορα προς τη CIA που αναδημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ από τη Wikileaks.

Ο Μεγκρέ συνεργάτης του τρομοκράτη Κάρλος θεωρείτο σύνδεσμος του Κάρλος με την 17η Νοέμβρη και τον ΕΛΑ, αλλά πιθανότατα ήταν και πράκτορας την Μοσαντ και της CIA.

Στις 11 Νοεμβρίου του 1995 επιβιβάστηκε στο πλοίο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με προορισμό την Ανγκόνα της Ιταλίας. Οι ιταλικές αρχές ωστόσο επειδή ήταν στην κόκκινη λίστα των ανεπιθύμητων προσώπων, του απαγόρευσαν την αποβίβαση και τον έστειλαν πίσω στην Ελλάδα. Στην επιστροφή και δεκαπέντε λεπτά πριν το πλοίο φτάσει στην Ηγουμενίτσα ο Μεγκρέ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, χωρίς έκτοτε να δώσει σημεία ζωής.

Στο email ο Ισραηλινός πράκτορας ισχυρίζεται ότι ο Μεγκρέ απήχθη από την Μοσάντ για να μην πέσει στα χέρια των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών που τον περίμεναν στην Ηγουμενίτσα και είχαν καταλάβει ότι ήταν διπλός πράκτορας. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε από τους Ισραηλινούς στην Ουγγαρία και από εκεί με πλαστό διαβατήριο φυγαδεύτηκε στην Κούβα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.05.2024 00:59