Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google
Add topontiki.gr on GoogleΤου Θεολόγου Αλεξανδράτου
Η κρίση έχει χτυπήσει και τον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. Και μάλιστα τον αξιόλογο επαγγελματικό αθλητισμό και όχι τον ελληνικό που είναι είτε κρατικοδίαιτος, είτε βασίζεται στην «τρέλα» κάποιων παραγόντων.
Του Θεολόγου Αλεξανδράτου
Η κρίση έχει χτυπήσει και τον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού. Και μάλιστα τον αξιόλογο επαγγελματικό αθλητισμό και όχι τον ελληνικό που είναι είτε κρατικοδίαιτος, είτε βασίζεται στην «τρέλα» κάποιων παραγόντων. Στις χώρες όπου τα σπορ αντιμετωπίζονται με την ανάλογη σοβαρότητα και προγραμματισμό, κανείς δεν περιμένει ένας σύλλογος να ζει από την ευεργεσία του εκάστοτε προέδρου και όταν αυτός για διάφορους λόγους αποσυρθεί να κινδυνεύει η ομάδα με διάλυση.
Το ΝΒΑ αποτελεί πρότυπο επαγγελματισμού και οι ομάδες του έχουν βρει εδώ και πολλά χρόνια τον τρόπο να έχουν τα απαραίτητα έσοδα ώστε να πληρώνουν τα μεγάλα συμβόλαια των σούπερ σταρς. Τα τηλεοπτικά συμβόλαια, τα εισιτήρια, οι πωλήσεις ειδών της ομάδας είναι οι κυριότερες πηγές εσόδων αλλά οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μια ριζοσπαστική για τα μέτρα του πρωταθλήματος κίνηση: για πρώτη φορά στην ιστορία οι ομάδες του ΝΒΑ θα βάλουν διαφημίσεις στις φανέλες τους.
Με τον τρόπο αυτό θα έχουν σημαντικά έσοδα από τους χορηγούς που είναι βέβαιο ότι θα σπεύσουν να διαφημιστούν στις φανέλες.
Άλλωστε το πρωτάθλημα είναι το πλέον διαδεδομένο στον κόσμο και προβάλλεται δεόντως στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.
Από πλευράς διαφημιζόμενων οι φανέλες των ομάδων του ΝΒΑ είναι «φιλέτο» και αυτή η μελλοντική συνεργασία θα έχει οφέλη για όλς τις πλευρές.
Το θέμα θα συζητηθεί στην συνδιάσκεψη των ιδιοκτητών που θα γίνει στις 12 Απριλίου στη Νέα Υόρκη και είν αι πρώτο στην ατζέντα αφού η ανάγκη για αύξηση των εσόδων είναι άμεση. Τα δύο τελευταία χρόνια οι περισσότερες ομάδες (22 από τις 30) χάνουν χρήματα και στην Αμερική αυτό είναι αιτία συναγερμού.
Φυσικά δεν θα έχουν όλες οι ομάδες τα ίδια έσοδα αφού άλλη η δυναμική των Λέικερς και των Σέλτικς και άλλη της Μινεσότα ας πούμε αλλά σίγουρα θα είναι μια σημαντική ένεση στα ταμεία.
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε οι Λος Άντζελες Λέϊκερς μπορεί να έχουν ετήσιο έσοδο από 10 έως 15 εκατομμύρια δολάρια.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.