search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.08.2026 05:13
MENU CLOSE

Φλερτ Ρώσου μεγιστάνα με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

27.04.2012 15:00
Φλερτ Ρώσου μεγιστάνα με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Κάτι παραπάνω από δεδομένη θεωρείται η αποχώρηση των αδερφών Γιαννακόπουλων από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Deal» ο Ρώσος μεγιστάνας, Ιγκόρ Γιουσούβοφ, ενδιαφέρεται για την απόκτηση της.

Κάτι παραπάνω από δεδομένη θεωρείται η αποχώρηση των αδερφών Γιαννακόπουλων από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Deal» ο Ρώσος μεγιστάνας, Ιγκόρ Γιουσούβοφ, ενδιαφέρεται για την απόκτηση της.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι πληροφορίες έχουν διαρρεύσει από το περιβάλλον του ίδιου του Ρώσου και φέρεται να έχουν γίνει και οι πρώτες συζητήσεις!

Ο Ιγκόρ Γιουσούβοφ είναι πολυεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης του επενδυτικού fund Energy και επιθυμεί να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μέχρι το 2004 ο Ιγκόρ Γιουσούβοφ υπήρξε Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας και στη συνέχεια έγινε Ειδικός Σύμβουλος των Προέδρων Πούτιν και Μεντβέντεφ στα Ενεργειακά θέματα!

Η ρωσική ηγεσία του 2011 τον πρότεινε για τη θέση του επικεφαλής του λεγόμενου Gas OPEC, του οργάνου των χωρών-παραγωγών φυσικού αερίου και διατηρεί την θέση του στο ΔΣ της Gazprom. Επίσης για τον Ιγκόρ Γιουσούβοφ υπάρχει ο ελβετικός όμιλος Petropluss, με 3 διυλιστήρια αλλά και ο γερμανορωσικός αγωγός του Nord Stream.

Ακόμα κλείνει deal εξαγορών όπως τα Διυλιστήρια του Ίνγκολασταντ, του Κρεσιέρ στην Ελβετία και του Κόρτιον στην Βρετανία.

Ενδιαφέρον και από άλλους Ρώσους!

Η παραπάνω περίπτωση όμως δεν είναι η μοναδική, αφού όπως αποκάλυψε ο Sentra 103.3 υπάρχει ενδιαφέρον και από την ρωσική εταιρία Rosneft. Η συγκεκριμένη εταιρία δραστηριοποιείται στον χώρο των πετρελαίων και το 2011 παρουσίασε έσοδα 92 δισεκατομμύρια δολάρια και καθαρά έσοδα 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια!

Μάλιστα είναι ανταγωνίστρια εταιρεία αυτής που το πρωί εμφανίστηκε να ενδιαφέρεται για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Στην συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Ουκρανός διαμεσολαβητής που ονομάζεται Νεμπέντεφ είναι αυτός που έχει αναλάβει τις επαφές με τους αδερφούς Γιαννακόπουλους και του έχουν σταλεί όλα τα οικονομικά στοιχεία της ΚΑΕ αλλά και προσκλήσεις για το Final Four!

Από την μεριά του Παναθηναϊκού φέρεται να έχουν ζητήσει επίσης πρώτα απ΄όλα την παραμονή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και δεύτερον να υπάρχει μίνιμουμ μπάτζετ 15 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, σαν όρους για να παραχωρήσουν την ΚΑΕ!

Η Rosneft είναι ρωσική εταιρεία που ειδικεύεται στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, που ιδρύθηκε το 1993 και έχει έδρα την Μόσχα (Μπάχλουνγκ στον ποταμό Μόσχοβα) και η πλειοψηφία της ανήκει στην κυβέρνηση της Ρωσίας, με πρόεδρο τον Ιγκόρ Σέχιν που θεωρείται από τους στενούς συμμάχους του Βλάντιμιρ Πούτιν, προέδρου της Ρωσίας.

πηγή: gazzetta.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.08.2026 00:37