search
ΤΕΤΑΡΤΗ 02.09.2026 03:19
MENU CLOSE

Συστάσεις Βενιζέλου προς Τράπεζες για τους δανειολήπτες

25.07.2012 13:23
Συστάσεις Βενιζέλου προς Τράπεζες για τους δανειολήπτες - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Το ζήτημα των δανειοληπτών που βρίσκονται σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ένωσης.

Το ζήτημα των δανειοληπτών που βρίσκονται σε αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σε συνάντηση που είχε σήμερα με το προεδρείο της Ένωσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τις ελληνικές τράπεζες να εφαρμόζουν, ως προς τις διευθετήσεις των δανείων, ιδίως των καταναλωτικών ή στεγαστικών, τους κανόνες που έχουν νομοθετηθεί για τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με τη λογική αυτή η συνολική διάρκεια του δανείου, ο αριθμός των δόσεων και ιδίως το ύψος της μηνιαίας δόσης θα πρέπει να εναρμονιστεί με τα πραγματικά εισοδήματα και τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του κάθε δανειολήπτη.

Με τον τρόπο αυτό, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, μπορεί να δοθεί άμεση λύση σε ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, χωρίς να απαιτηθούν περισσότερα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, χωρίς δηλαδή να μετακυληθεί το βάρος στους Έλληνες φορολογούμενους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επίσης από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να προσαρμοστούν οι κανόνες του «Τειρεσία», που τροποποιήθηκαν για τελευταία φορά το 2010, στα δεδομένα της κρίσης και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών δεσμεύτηκε να υποβάλει ολοκληρωμένη πρόταση μέχρι το τέλος Αυγούστου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 02.09.2026 02:34