search
ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 06:12
MENU CLOSE

«Στα μαχαίρια» με το Άγιο Όρος

24.08.2012 13:15
oldphotos13457133115.jpg

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Το υπουργείο Οικονομικών, μετά την άρνηση των Αγιορειτών να συμμορφωθούν εδώ και δύο χρόνια με τα όσα προβλέπει ο νόμος για την καταβολή φόρων με συντελεστή 20%, αποφάσισε να παρακρατεί απευθείας το ποσό.

Το υπουργείο Οικονομικών, μετά την άρνηση των Αγιορειτών να συμμορφωθούν εδώ και δύο χρόνια με τα όσα προβλέπει ο νόμος για την καταβολή φόρων με συντελεστή 20%, αποφάσισε να παρακρατεί απευθείας το ποσό. Οι ΔΟΥ, αφού εντόπισαν τα ακίνητα των μονών και τα συμβόλαια με τους ενοικιαστές, απαίτησαν να γίνεται απευθείας η παρακράτηση του φόρου που αναλογεί και το υπόλοιπο ποσό να αποδίδεται στις μονές.

Το θέμα αυτό όμως έκανε έξαλλους τους μοναχούς, οι οποίοι υπογραμμίζουν: «Εμείς δεν αναγνωρίζουμε τον νόμο, συνεπώς δεν μπορούμε να τον προσβάλουμε. Αν κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον του νόμου, θα είναι σαν να τον αναγνωρίζουμε».  Α.Χ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 10.09.2026 06:06