search
ΤΡΙΤΗ 01.09.2026 08:22
MENU CLOSE

«Η λιτότητα φρενάρει την οικονομική ανάπτυξη», λέει στέλεχος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας

25.09.2012 11:27
«Η λιτότητα φρενάρει την οικονομική ανάπτυξη», λέει στέλεχος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Ο Τζον Ουίλιαμς δήλωσε ότι τα προγράμματα λιτότητας που έχουν ζητηθεί από ορισμένες χώρες της ευρωζώνης απειλούν να “φρενάρουν” την οικονομική ανάπτυξη και να περιπλέξουν περισσότερο τη μείωση των ελλειμμάτων.

Στο στόχαστρο στελέχους της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας(Fed) η λιτότητα στην ευρωζώνη.

Ο Τζον Ουίλιαμς δήλωσε ότι τα προγράμματα λιτότητας που έχουν ζητηθεί από ορισμένες χώρες της ευρωζώνης απειλούν να “φρενάρουν” την οικονομική ανάπτυξη και να περιπλέξουν περισσότερο τη μείωση των ελλειμμάτων.

Ο ίδιος αμφισβήτησε και το νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων που ανακοίνωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς συνδέεται με ανταλλάγματα, μεταξύ των οποίων και μέτρα λιτότητας  στα οποία συμπεριλαμβάνονται αύξηση των φόρων και περικοπές των δημοσίων δαπανών.

Ο Τζον Ουίλιαμς αν και εκτιμά ότι μακροπρόθεσμα τα μέτρα αυτά είναι απαραίτητα για να καταστεί και πάλι “βιώσιμος” ο προϋπολογισμός των κυβερνήσεων αυτών, τη στιγμή που πολλές από αυτές “απειλούνται” με χρεοκοπία, σημειώνει ότι τα μέτρα αυτά θα είναι ολέθρια για την παγκόσμια οικονομία.

«Βραχυπρόθεσμα, η λιτότητα φρέναρε ακόμα περισσότερο τη λιτότητα, μείωσε τους ρυθμούς της οικονομικής δραστηριότητας και περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τη μείωση των ελλειμμάτων», ανέφερε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 01.09.2026 08:22