search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:29
MENU CLOSE

Στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική (live)

29.11.2012 07:44
Στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική (live) - Media

Στη ολομέλεια της Βουλής  συζητάται η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς έφτασε η χώρα στο μνημόνιο 1. Στις 5 το απόγευμα η ψηφοφορία.
Παρακολουθήστε live τη συζήτηση.

Στη ολομέλεια της Βουλης  συζητάται η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς έφτασε η χώρα στο μνημόνιο 1 η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία στις 5 το απόγευμα.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης θα καταψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δηλώνει πως «το θέμα θα συζητηθεί σε καταλληλότερη συγκυρία».

Από την άλλη πλευρά υπέρ της σύστασης εξεταστικής θα ψηφίσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και πιθανότατα ορισμένοι εκ των ανεξάρτητων. 

Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άσκησε κατά την ομιλία του δριμύτατη κριτική στα κόμματα της συγκυβέρνησης και ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ καθώς απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ανέφερε ότι αυτοί θα έπρεπε να ζητήσουν πρώτοι την εξεταστική. «Δεν αντέχετε, δεν έχετε το σθένος να υπερασπισθείτε τις δικές σας επιλογές. Να μας απαντήσει ο Παπακωνσταντίνου για την εκτίναξη του ελλείμματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«Είναι η ΔΗΜΑΡ της ευθύνης που φέρει ακεραία την ευθύνη» είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτιθέμενος στο κόμμα του κ. Κουβέλη και πρόσθεσε ότι «μπορεί οι υπεύθυνοι να μην καθίσουν στο εδώλιο της δικαιοσύνης, αλλά θα καθίσουν στο περιθώριο της ιστορίας».

Απαντώντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για δημαγωγία και παραπλάνηση προσθέτοντας ότι η ομιλία του ήταν «γεμάτη θλίψη και εκνευρισμό για την απόφαση του Eurogroup».

«Πείτε ξεκάθαρες αλήθειες. Όχι λόγια του αέρα από τον καναπέ της αντιπολίτευσης. Πείτε στον κόσμο καθαρά τι θα γίνει αν βγούμε από το ευρώ; Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του υπαρκτού σοσιαλισμού. Τσαμπουκάδες δεν χωράνε. Δεν έχετε καμία αντιπρόταση πλην τους χάους και του θανάτου της χώρας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Από την πλευρά της η γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι «θα ψηφίσουμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον εξής λόγο: υπάρχουν ορισμένα στοιχεία και ενδείξεις που ταιριάζουν με το ρόλο της εξεταστικής επιτροπής, π.χ. το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων. Να πω όμως στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι γελοιοποιεί κυριολεκτικά το ρόλο και την αποστολή της εξεταστικής επιτροπής με το συνολικότερο θέμα που θέτει. Γελοιοποιείται η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, όταν γίνεται αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής».


Την ίδια ώρα πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως η καταψήφιση της πρότασης για εξεταστική θα τους φέρει σε δύσκολη θέση καθώς πάγια προεκλογική υπόσχεση του Αντώνη Σαμαρά ήταν η σύσταση μιας μόνο εξεταστικής επιτροπής,  αυτής που θα ερευνούσε τις συνθήκες που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο  και την διερεύνηση τυχόν ευθυνών της κυβέρνησης Παπανδρέου.


Παρακολουθήστε Live τη συζήτηση από την Ολομέλεια της Βουλής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:28