Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Τη βεβαιότητά του πως το φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινή συνεδρίαση των Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης.
Τη βεβαιότητά του πως το φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην κοινή συνεδρίαση των Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης.
Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος, τα τρία κόμματα έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία και μένουν κάποια λίγα για συζήτηση, η επαναγορά ομολόγων θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, η Ελλάδα θα πάρει τη δόση και τις επόμενες εβδομάδες θα φανεί η διαφορά καθώς θα πέσει χρήμα στην αγορά, ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε ναρκοπέδιο, αλλά δεν υπάρχει και καλύτερη λύση», κατηγορώντας παράλληλα την αντιπολίτευση πως λέει ψέματα και κρύβει την αλήθεια όταν υποστηρίζει ότι υπάρχει και άλλη λύση.
Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την Κύπρο, λέγοντας ότι δεν κατάφερε να βρει κεφάλαια από την Κίνα, τη Ρωσία και αλλού. Απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης (και κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ) τόνισε πως όποιος δίνει υποσχέσεις για επάνοδο στο παρελθόν ή λύση χωρίς θυσίες και περικοπές, θα τις βρει μπροστά του, διότι ο λαός «θα του ζητήσει τα ρέστα» αργότερα. Ακόμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα κάποιοι που πιστεύουν ότι υπάρχει άλλη λύση, όμως κανείς τους δεν πρότεινε κάτι διαφορετικό, παρατήρησε.
Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι σηκώνει στους ώμους του τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της στρατηγικής εξόδου της χώρας από την κρίση, ενώ άφησε αιχμές προς τη ΔΗΜΑΡ λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει «επαμφοτερίζουσες τάσεις» και ζήτησε να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί αν το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφιζε τα μέτρα στη Βουλή και δεν υπήρχε η πλειοψηφία των 151 βουλευτών.
«Όποιος χτυπάει το ΠΑΣΟΚ, χτυπάει την κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα, χτυπάει τη στρατηγική εξόδου της χώρας από την κρίση», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, είπε πως θα κάνει συναντήσεις με φορείς και κοινωνικούς θεσμούς, επανέλαβε ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «αντισυνταγματικό μόρφωμα» και υπογράμμισε ότι οι τάσεις εκφασισμού της κοινωνίας δεν ενισχύονται μόνο από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην κοινωνία που ευνοεί ή ανέχεται τέτοια φαινόμενα.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.