search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.09.2025 13:14
MENU CLOSE

«Ασύμφορη» η πώληση του ΟΠΑΠ

11.12.2012 13:48
«Ασύμφορη» η πώληση του ΟΠΑΠ - Media

Εντελώς «παρανοϊκή» εμφανίζεται η πώληση του ΟΠΑΠ σε ιδιώτη, ή άλλως «αποκρατικοποίηση» με βάση τα στοιχεία των ετήσιων κερδών του που μπαίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό.

Εντελώς «παρανοϊκή» εμφανίζεται η πώληση του ΟΠΑΠ σε ιδιώτη, ή άλλως «αποκρατικοποίησης» με βάση τα στοιχεία των ετήσιων κερδών του που μπαίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό.

Με βάση την απάντηση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΠΑΠ Κωνσταντίνου Λουρόπουλου, στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη και Νάσου Αθανασίου, προκύπτουν οι τεράστιες εισπράξεις καθώς και τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού, που είναι σαφώς μεγαλύτερα από την τιμή που "κοστολογείται" η πώλησή του.

Συγκεκριμένα , τα στοιχεία δείχνουν ότι ο ΟΠΑΠ είχε καθαρά κέρδη για:

το 2011 537.458.314, 49 ευρώ,

το 2010 575.801.575,89 ευρώ,

το 2009 593.788.565, 64 ευρώ,

το 2008 728.487.704, 33 ευρώ,

το 2007 571.437.031,01 ευρώ.

 «Ο Οργανισμός ΟΠΑΠ αποτελεί μία από τις πλουτοφόρες πηγές του Ελληνικού Δημοσίου και από τις επιχειρήσεις δημόσιου χαρακτήρα, οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά στην οικονομική ενίσχυση του Αθλητισμού κάθε μορφής.
Παραλλήλως, ο ΟΠΑΠ αποτελεί σπουδαίο δημόσιο φορέα στην επιτέλεση του Κοινωνικού και Πολιτιστικού ρόλου της Ελληνικής Πολιτείας. Η συνεισφορά του στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και γενικώς στη δημιουργία ουσιαστικών έργων υποδομής στους τομείς αυτούς, καθώς και στην οικονομική ενίσχυση ποικιλόμορφων εκδηλώσεων Πολιτιστικού και Κοινωνικού χαρακτήρα, τόσο στο εσωτερικό της Χώρας, όσο και στο χώρο του Ελληνισμού της Διασποράς» , αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού και Οικονομικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.09.2025 13:10