search
ΤΡΙΤΗ 14.04.2026 00:16
MENU CLOSE

Οι στόχοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

16.12.2012 22:00
oldphotosantarsia1355496315.jpg

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη 2η Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, βρίσκεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν η κατάσταση της χώρας και η εμβάθυνση του προγράμματός της στην κατεύθυνση της σοσιαλιστικής διεξόδου από την κρίση.

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για τη 2η Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, βρίσκεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν η κατάσταση της χώρας και η εμβάθυνση του προγράμματός της στην κατεύθυνση της σοσιαλιστικής διεξόδου από την κρίση, με μια προσπάθεια να απαντηθεί το ζήτημα της εξουσίας.

Μέχρι στιγμής, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προβάλλει 5 άμεσους στόχους: διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση τραπεζών, έξοδο από ευρωζώνη και Ε.Ε., αναδιανομή του πλούτου, υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Παρά τη συμπίεσή της στις εκλογές του Ιουνίου, στους κόλπους των οργανώσεων της ΑΝΑΤΡΣΥΑ υπάρχει αισιοδοξία ότι πλέον τυγχάνει ευρύτερης απήχησης η πρότασή της για ένα μαχητικό κίνημα ανατροπής που θα υπερβαίνει «τις εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ», αν υιοθετήσει πολιτικά αιτήματα για τη συγκυρία – διαγραφή του χρέους, έξοδος από ευρώ – Ε.Ε. – και δημοκρατικές μορφές οργάνωσης.

Το συμμαχικό σχήμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς δίνει προτεραιότητα στις πρωτοβουλίες συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, που στηρίζονται από ένα φάσμα συνδικαλιστικών δυνάμεων της Αριστεράς και όχι μόνο. Κεντρικά στελέχη του σχήματος εκτιμούν ότι οι παραπάνω κινήσεις έχουν απήχηση στη βάση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις άμεσες επιδιώξεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η καλλιέργεια και η εδραίωση συνεργασιών με «αντιδιαχειριστικές», «αντι-Ε.Ε.», «αντιιμπεριαλιστικές» και «αντικαπιταλιστικές» δυνάμεις. Στην κατεύθυνση αυτήν έχουν γίνει σημαντικά βήματα με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και τον Α. Αλαβάνο, ο οποίος έχει μιλήσει ως καλεσμένος σε αρκετές εκδηλώσεις του σχήματος. Παράλληλα, θα δοθεί συνέχεια στην προσπάθεια για την κοινή δράση στο μαζικό κίνημα με το ΚΚΕ και τις ριζοσπαστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.04.2026 23:58