search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 23:28
MENU CLOSE

Νάρκες made in England

14.01.2013 13:20
Νάρκες made in England - Media

H βουλή ψηφίζει σήμερα και μέσω αγγλικού δικαίου καταργεί πλήρως την εθνική μας κυριαρχία.

14-1-2013: Η Ελλάδα δεν μπορεί να επικαλεσθεί λόγους υπέρτερου εθνικού συμφέροντος για να προστατεύσει την περιουσία της.

Γίνονται αντικείμενο κατάσχεσης χωρίς καμία εξαίρεση, αν ψηφιστεί σήμερα από την τρικομματική κυβέρνηση το άρθρο 53 του νομοσχεδίου

Για «παράδοση εθνικής κυριαρχίας», αφού εφαρμόζεται το αγγλικό δίκαιο, μιλούν οι ειδικοί

Του Λευτέρη Γαλανού
[email protected]
 
Έρμαιο στις ορέξεις των δανειστών μας με τη «σφραγίδα» της τρικομματικής κυβέρνησης γίνεται η περιουσία της χώρας με την υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη διαδικασία επαναγοράς χρέους (ΦΕΚ 240) στις 12.12.12, η οποία έχει ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο ως άρθρο 53, το οποίο συζητείται και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή με κατεπείγουσες διαδικασίες.

Με την εφαρμογή της συγκεκριμένης δανειακής σύμβασης τόσο η εθνική όσο και η ιδιωτική περιουσία απειλείται από τους δανειστές μας και μπορεί να γίνει αντικείμενο κατάσχεσης χωρίς καμία εξαίρεση στην περίπτωση που η χώρα αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Οπως υποστηρίζουν νομικοί και συνταγματολόγοι, «όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους και πάσης φύσεως ιδιοκτησιακά δικαιώματα υπόκεινται σε κατάσχεσημ ακόμα και τα ιδιωτικά αν το ζητήσουν οι δανειστές μας»

Τα βασικά σημεία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου είναι:

1.Το κράτος της Ελλάδος, η Τράπεζα της Ελλάδος και ΕΤΧΣ παραιτούνται αμετάκλητα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορούν να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών, έναντι άσκησης αγωγής για κατάσχεση-εκτέλεση ασφαλιστικού μέτρου και έναντι αναγκαστικού μέτρου.

2.Η δανειακή σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο και το Αγγλικό δίκαιο δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της ετεροδικίας, οπότε αυτό σε περίπτωση μη τήρησης των υπεσχημένων από την Ελλάδα, που είναι πολύ πιθανό, θα έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση δικαστικών αποφάσεων σε βάρος της χώρας μας.

Το θέμα είχε αναδείξει πριν από λίγες μέρες στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος, αποκαλύπτοντας πως με την υπογραφή της συγκεκριμένης ΠΝΠ, η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία του ελληνικού κράτους υπάγεται σε αναγκαστική εκτέλεση έναντι των δανειστών και δεν μπορεί η χώρα να επικαλεστεί λόγους εθνικής κυριαρχίας για να προστατέψει την περιουσία της. Συγκεκριμένα, είχε κάνει λόγο για «παράδοση εθνικής κυριαρχίας» από τη στιγμή που το ελληνικό δημόσιο παραιτείται της κυριαρχίας του σε περιπτώσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους των δανειστών και αποδέχεται ότι υπερισχύει το αγγλικό δίκαιο. Είχε φέρει μάλιστα και συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως ότι δεν εξαιρείται από εκτέλεση η ΤτΕ (ελληνικός χρυσός κ.λπ.), η πολιτιστική κυριαρχία (μουσεία κ.ά.), αμυντική κυριαρχία (στρατόπεδα), υγεία (νοσοκομεία) κ.ά. Στην αντιπαράθεση εκείνη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης είχε υποστηρίξει ότι δεν πρόκειται για παραίτηση από τη δημόσια περιουσία παρά μόνο από την ιδιωτική περιουσία, ευχόμενος ότι δεν θα βρεθεί Ελληνας δικαστής που θα δεχτεί παραίτηση εθνικής κυριαρχίας.

Για «άρση ασυλίας της χώρας λόγω εθνικής κυριαρχίας» μίλησε ο Ν. Μαριάς από τους Ανεξάρτητους Ελληνες κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή το Σάββατο, προσθέτοντας πως για να ψηφιστεί η συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Ι. Μιχελογιαννάκης την περασμένη Παρασκευή με επιστολή του ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Για «παγκόσμια πρωτοτυπία» κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι. Ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Παπακωνσταντίνου σε δήλωσή του επισημαίνει ότι οι βουλευτές «ωθούνται και εκβιάζονται από την τρικομματική κυβέρνηση να ψηφίσουν διάταξη με την οποία η χώρα αποποιείται ουσιαστικά οποιοδήποτε δικαίωμα που απορρέει από την εθνική κυριαρχία πάνω σε περιουσιακά στοιχεία της και υπόκειται αποκλειστικά στη βούληση και τις διαθέσεις των δανειστών». Τους καλεί, μάλιστα, να αρνηθούν και για λόγους συνείδησης την ψήφο σε μια διάταξη που «παραδίδει -όπως επισημαίνει- την εθνική κυριαρχία επί πίνακι».

Ημ.δημοσίευσης: Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

 

 
 
 
 
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 23:25