search
ΤΕΤΑΡΤΗ 26.11.2025 03:59
MENU CLOSE

Ανίκανοι οι Έλληνες εφοριακοί, όπως γράφει το Spiegel

05.03.2013 09:26
Ανίκανοι οι Έλληνες εφοριακοί, όπως γράφει το Spiegel - Media

«Ανίκανοι εφοριακοί» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Spiegel, το οποίο γράφει χαρακτηριστικά: «Οι ελληνικές εφορίες δεν είναι ικανές και δεν θέλουν να εισπράξουν ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών οφειλών.

«Ανίκανοι εφοριακοί» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Spiegel, το οποίο γράφει χαρακτηριστικά: «Οι ελληνικές εφορίες δεν είναι ικανές και δεν θέλουν να εισπράξουν ένα μεγάλο μέρος των φορολογικών οφειλών.
 
Στο αποτέλεσμα αυτό καταλήγουν ΔΝΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε μια εσωτερική έκθεση. Οι ελεγκτές συστήνουν για αυτό το λόγο μεγάλο μέρος των φορολογικών ελέγχων να οργανωθούν ως ημικρατικές επιχειρήσεις. Μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει άμεσα να προσληφθούν 200 και μέχρι το τέλος του 2014, 500 ιδιωτικοί ελεγκτές.
 
Διότι τα φορολογικά έσοδα που εισπράχθηκαν από τους κρατικούς ελεγκτές κινούνται 50% κάτω από τους στόχους που έχει θέσει η τρόικα: Εισπράχθηκαν μόνο 1,1 αντί 2 δις ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Για το 2013 η Αθήνα υπολογίζει μια μικρή μόνο αύξηση».
 
Το δημοσίευμα επισημαίνει πως και οι ειδικές υπηρεσίες που έχουν συσταθεί είναι αναποτελεσματικές, ενώ καταλήγει: «Ακόμα μια κατηγορία: 130 εφοριακοί, οι οποίοι έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, καλύφθηκαν από συναδέλφους τους. Επιπλέον, πολλοί υπάλληλοι κρίθηκαν «ανεπαρκείς» και «μεγάλη σε ηλικία».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ελέγχων, προκύπτει πως 139 εφοριακοί έχουν βγάλει στο εξωτερικό ποσά μέχρι 550.000 ευρώ ο καθένας, ενώ 50 υπάλληλοι σε πολεοδομίες όλης της χώρας έστειλαν εμβάσματα ύψους μέχρι 900.000 ευρώ.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», πέντε εφοριακοί έχουν τεθεί σε αργία, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχαν αποστείλει στο εξωτερικό εμβάσματα από 100.000 μέχρι 550.000 ευρώ ο καθένας, τα οποία δεν δικαιολογούνταν από το πόθεν έσχες και τις φορολογικές τους δηλώσεις.
 
Τα εν λόγω ποσά αποτελούσαν προϊόν χρηματισμού από πολίτες και υπόγειων συναλλαγών με σκοπό την ευνοϊκή διεκπεραίωση φορολογικών υποθέσεων σε βάρος του Δημοσίου.
 
Πηγή: deutsche welle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 26.11.2025 03:10