Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Νέο «αγκάθι» στην πρόθεση της κυβέρνησης και της τρόικας για απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί η απόφαση των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μη συμμετάσχουν στα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των ΝΠΔΔ.
Νέο «αγκάθι» στην πρόθεση της κυβέρνησης και της τρόικας για απομάκρυνση δημοσίων υπαλλήλων αποτελεί η απόφαση των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου να μη συμμετάσχουν στα πειθαρχικά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
Σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι δικαστές του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, δεν θα συμμετέχουν στα συμβούλια καθώς, όπως αναφέρουν «δεν εξασφαλίστηκε η σχετική συγκατάθεση των δικαστικών λειτουργών της Ένωσης για την ανάθεση σε αυτούς των συγκεκριμένων διοικητικών καθηκόντων».
Στο ψήφισμα τονίζεται επίσης ότι «δεν είναι νοητή η απειλή πειθαρχικών διώξεων σε δικαστικούς λειτουργούς για την εκτέλεση μη δικαστικών καθηκόντων», ενώ, όπως προστίθεται, «δεν είναι επιτρεπτό η κρίση των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, εκφερόμενη υπό την προεδρία δικαστικού λειτουργού, να ελέγχεται σε δεύτερο βαθμό από δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, υπό την προεδρία μέλους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε επίσης ομόφωνα να ανασταλεί και το εναπομείναν μέτρο των κινητοποιήσεων, που αφορούσε στη μη συμμετοχή των μελών της σε επιτροπές.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.