search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:43
MENU CLOSE

Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να «συμμαζέψει» (τα ασυμμάζευτα) στο φορολογικό

05.07.2013 11:54
Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να «συμμαζέψει» (τα ασυμμάζευτα) στο φορολογικό
 - Media

Προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την πολυδιαφημισμένη φορολογική μεταρρύθμιση που συζητείται εδώ και 3 χρόνια…

Προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την πολυδιαφημισμένη φορολογική μεταρρύθμιση που συζητείται εδώ και 3 χρόνια και μόλις την Δευτέρα κατατέθηκε για διαβούλευση. Με την ανακοίνωση του νομοσχεδίου  για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος σημειώθηκαν σοβαρές αντιδράσεις, αφού οι προτάσεις του υπουργείου εμφάνιζαν μια ακόμα φορολογική επιδρομή σε όσους δηλώνουν τα εισοδήματα τους κανονικά, αντί να επιχειρεί να συλλάβει την ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή, να γίνει το σύστημα πιο απλό, πιο αξιόπιστο και κυρίως πιο δίκαιο.

Όπως ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση αντιπροσωπείας του αποτελούμενη από τους Π. Κουκουλόπουλο, Χ. Πρωτόπαπα, Δ. Μακρυπίδη και Δ. Σταματόπουλο με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη κατατέθηκαν 11 προτάσεις, που το υπουργείο ανέλαβε να εξετάσει προκειμένου να υιοθετήσει. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αλλαγές που θα γίνουν αποδεκτές είναι οι εξής:

  1. Θα προστεθεί διάταξη-πρόβλεψη για την φορολογία της αδικαιολόγητης προσαύξησης περιουσίας.
  2. Περιουσιολόγιο: Συστήθηκε ήδη Επιτροπή η οποία θα καθορίσει την διαδικασία συγκρότησής του και θα έρθει διάταξη σε επόμενο νομοσχέδιο.
  3. Θα διατηρηθεί η έκπτωση για τους μισθωτούς και στην εφ’ άπαξ καταβολή του φόρου (1.5%)
  4. Θα υπάρξει πρόβλεψη στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για έκπτωση των ασφαλιστικών εισφορών των μελών των ατομικών, προσωπικών και όλων των εταιριών.
  5. Θα διορθωθεί η σχετική διάταξη ώστε να απαλλάσσονται και τα παιδιά που λαμβάνουν διατροφή από τη φορολογία γι’ αυτήν.
  6. Θα θεωρούνται ως προστατευόμενα μέλη των φορολογουμένων και οι φοιτητές – τέκνα τους.
  7. Επανέρχεται η απαλλαγή από το τεκμαρτό εισόδημα της δωρεάν παραχώρησης κατοικίας μέχρι 200 τ.μ. από γονείς προς τα παιδιά και αντιστρόφως.
  8. Ετέθη το θέμα της μη φορολόγησης της διαφοράς που προκύπτει από τα τεκμήρια, ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα σε κάθε περίπτωση. Έγινε δεκτό ότι θα φορολογείται ανάλογα με την πηγή που προέρχονται τα κύρια εισοδήματα.
  9. Θα βελτιωθεί η σχετική διάταξη, ώστε να αποθαρρύνεται η μεταφορά κερδών προς χώρες με προνομιακά φορολογικά καθεστώτα
  10. Θα διατηρηθεί η προκαταβολή για τις μικρομεσαίες εταιρείες στο 55% αντί του 80% που προέβλεπε το σχέδιο .
  11. Το θέμα της τήρησης των βιβλίων από τους αγρότες θα ρυθμιστεί με απόμενες διατάξεις.

Για το τελευταίο φαίνεται ότι η συνεννόηση δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά από το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να υπάρχει αντίδραση για το μικρό αγροτικό εισόδημα, αν και δεν αναφέρεται συγκεκριμένο πλαφόν πάνω από το οποίο θα λογίζονται οι μεγάλοι αγρότες. Να πούμε ότι το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα κατατεθεί στην Βουλή ενώ ακόμα δεν έχει εκφραστεί δημόσια και η ΔΗΜΑΡ που μέχρις ενός σημείου είχε γνώση της προετοιμασίας του νομοσχεδίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:42