search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 03:35
MENU CLOSE

Παράταση στην αγωνία για τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά

08.07.2013 15:47
Παράταση στην αγωνία για τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά  - Media

Τριαντά πέντε μέρες απεργίας πείνας συμπλήρωσε ο Κώστας Σακκάς, περιμένοντας την αποφυλάκιση του. Θα χρειαστεί όμως να περιμένει τουλάχιστον μια μέρα ακόμα…

Τριαντά πέντε μέρες απεργίας πείνας συμπλήρωσε ο Κώστας Σακκάς, περιμένοντας την αποφυλάκιση του. Θα χρειαστεί όμως να περιμένει τουλάχιστον μια μέρα ακόμα αφού το Συμβούλιο Εφετών που πρόκειται να εξετάσει τη σχετική αίτηση, δε συνεδρίασε !
 
Δεκάδες φίλοι και αλληλέγγυοι του εδώ και 2.5 χρόνια προφυλακισμένου κατηγορούμενου για συμμετοχή στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας έξω από το κτήριο του Εφετείου στην οδό Λουκάρεως, περιμένοντας την συνεδρίαση του τριμελούς Συμβουλίου Εφετών.

Έπειτα μάλιστα από την ανάδειξη της αίτησης αποφυλάκισης ως «κατεπείγουσα»  από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας, όλοι ανέμεναν την εκδίκαση της υπόθεσης που θα κρίνει αν ο Κώστας Σακκάς θα αφεθεί ελεύθερος.
 
Παρόλα αυτά το Συμβούλιο δε συνεδρίασε, επικαλούμενο ως  δικαιολογία «ότι σήμερα συστάθηκε σε σώμα» και τα μέλη του χρειάζονται χρόνο ώστε να εξετάσουν τα δικόγραφα !
 
Όπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι στο Ποντίκι : «Τυπικά πρόκειται για διαδικαστικό θέμα. Το συγκεκριμένο Συμβούλιο θεωρείται τμήμα διακοπών και έχει 15νθημερη διάρκεια. Οι συνεδριάσεις του δε λαμβάνουν χώρα κάθε Πέμπτη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως και από τη στιγμή που διακυβεύεται η ζωή ενός ανθρώπου, σε συνδυασμό με το χαρακτηρισμό της αίτησης ως κατεπείγουσας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, πιστεύαμε πως το Συμβούλιο θα συνεδρίαζε σήμερα. Δυστυχώς όμως το μαρτύριο του κ. Σακκά θα παραταθεί για λίγες ώρες ίσως και μέρες, ακόμα».

Όσον αφορά στην πορεία της υγείας του Κώστα Σακκά, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του Γενικού Κρατικού Νίκαιας όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος, ο απεργός πείνας έχει πλέον απωλέσει το 15% της μυικής μάζας και μέρα με τη μέρα η κατάστασή του επιδεινώνεται .
 
Την ίδια ώρα μέλη των Γιατρών του Κόσμου, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΜΚΟ Νικήτα Κανάκη, οι οποίοι την περασμένη Παρασκευή επιχείρησαν να επισκεφθούν και να εξετάσουν τον Κώστα Σακκά, εμποδίστηκαν από τον αξιωματικό υπηρεσίας της φρουράς, παρά τη συγκατάθεση τόσο του ίδιου του απεργού πείνας όσο και της Διοίκησης του Νοσοκομείου!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06