search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:05
MENU CLOSE

Η αδερφή της αδερφής σου

14.08.2013 21:00
Η αδερφή της αδερφής  σου - Media

Μετά το πετυχημένο “Humpday”, μια χαμηλότονη και καλογραμμένη κωμωδία για τις αντρικές ερωτικές ανασφάλειες, η σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα Λιν Σέλτον επανέρχεται με άλλη μια ιστορία αποκαλύψεων που λαμβάνουν χώρα μέσα σε ένα κλειστό κύκλωμα χαρακτήρων.

Σκηνοθεσία: Λιν Σέλτον
Πρωταγωνιστούν: ‘Εμιλι Μπλαντ, Ροζμαρί  Ντεγουίτ, Μαρκ Ντιπλάς
 
Μετά το πετυχημένο “Humpday”, μια χαμηλότονη και καλογραμμένη κωμωδία για τις αντρικές ερωτικές ανασφάλειες, η σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα Λιν Σέλτον επανέρχεται με άλλη μια ιστορία αποκαλύψεων που λαμβάνουν χώρα μέσα σε ένα κλειστό κύκλωμα χαρακτήρων. Μόνο που στο «Η αδερφή της αδερφής σου» έχει προστεθεί το γυναικείο στοιχείο, και μάλιστα εις διπλούν όπως υποδηλώνει ο τίτλος. Έτσι, το κύκλωμα που θα εξετάσει η Σέλτον αποτελείται από τον Τζακ, την καλύτερή του φίλη Άιρις και την αδελφή της Χάνα.
 
Όλα ξεκινούν ένα χρόνο μετά τον θάνατο του αδελφού του Τζακ, που ακόμα ρίχνει μια βαριά σκιά στη ζωή του ήρωα. Πιστεύοντας πως η απομόνωση μπορεί να του κάνει καλό, η Άιρις θα του παραχωρήσει την οικογενειακή εξοχική της κατοικία. Η σχέση τους φαίνεται πως διαθέτει μια σπίθα που δεν εξαντλείται στην απλή φιλία, και η ψυχολογική αποθεραπεία του Τζακ θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει στην αρχή μιας ερωτικής ιστορίας. Όμως όλα θα ανατραπούν όταν ο Τζακ συναντήσει στο εξοχικό την Χάνα, που αν και κατά κανόνα δείχνει προτίμηση στις γυναίκες θα δεχτεί να κοιμηθεί μαζί του. Η απρόσμενη άφιξη της Άιρις το επόμενο πρωί θα περιπλέξει τα πράγματα ακόμη περισσότερο: χωρίς να έχουν διαπράξει κάτι πραγματικά κατακριτέο, ο Τζακ και η Χάνα νιώθουν πως πρέπει να συγκαλύψουν τα πεπραγμένα της προηγούμενης νύχτας.
 
Όπως περιγράφεται παραπάνω, η διαπλοκή των τριών χαρακτήρων θα μπορούσε να αποτελέσει την μαγιά μιας ανώδυνης κωμωδίας παρεξηγήσεων. Η Σέλτον όμως αποφασίζει να κοιτάξει λίγο βαθύτερα στις πιθανές συνέπειες της αλληλεπίδρασης του Τζακ, της Άιρις και της Χάνα, δίνοντας άφθονο χώρο αυτοσχεδιασμού στους ηθοποιούς της. Όπως για πλήθος σκηνοθετών του ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά εδώ και δεκαετίες, το σημείο αναφοράς στην ενορχήστρωση των ηθοποιών είναι η ελευθερία και η αυθόρμητη ενέργεια των ταινιών του Κασαβέτη – και, τηρουμένων των αναλογιών, το πρωταγωνιστικό τρίο της Σέλτον καλύπτει με ευρηματικότητα τις συναισθηματικές κλίμακες ενός ιδιαίτερα χαλαρού σεναρίου, συνήθως αναβαθμίζοντάς το και προσθέτοντας αδιόρατες αποχρώσεις. Μπορεί στην τελική ευθεία τα ανοιχτά μέτωπα να κλείνουν με τρόπο συμβατικότερο του αναμενόμενου, θυμίζοντάς μας και τις αντίστοιχες αδυναμίες του “Humpday”, όμως ακόμα κι έτσι «Η αδερφή της αδερφής σου» έχει προλάβει να χαρίσει αρκετές μικρές απολαύσεις.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59