search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:08
MENU CLOSE

123 ετών, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο (βίντεο)

19.08.2013 16:21
123 ετών, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο (βίντεο) - Media

Ονομάζεται Καρμέλλο Φλόρες Λάουρα και ζει στο χωριό Φρασκίσια της Βολιβίας. Είναι βοσκός, τρέφεται με σαύρες και χαίρει άκρας υγείας.

Ονομάζεται Καρμέλλο Φλόρες Λάουρα και ζει στο χωριό Φρασκίσια της Βολιβίας. Είναι βοσκός, τρέφεται με σαύρες και χαίρει άκρας υγείας. Πρόκειται για τον γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο, αφού είναι 123 ετών.
 
Ο Καρμέλλο Φλόρες Λάουρα, σύμφωνα με το πιστοποιητικό της βάπτισής του γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1890. Έχει τρία παιδιά, 16 εγγόνια και 39 δισέγγονα.
 
Όταν ξέσπασε ο Ά Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν 24 ετών. Ο ‘Β Παγκόσμιος Πόλεμος τον βρήκε σε ηλικία 49 ετών, ενώ όταν ο πρώτος άνθρωπος πατούσε στο φεγγάρι ο Καρμέλλο Φλόρες Λάουρα ήταν ήδη 79 ετών!
 
Ο ίδιος πιστεύει ότι το μυστικό της μακροζωίας του κρύβεται στο περπάτημα και στο γεγονός ότι δεν τρώει ποτέ ζυμαρικά ή ζάχαρη. Τρώει ωστόσο κανάνουα, ένα άγριο είδος κινόα που είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και αμινοξέα.

«Δεν τεμπέλιασα ποτέ», λέει ο ίδιος. «Βοηθούσα ακόμα και στο μαγείρεμα την γυναίκα μου», η οποία πέθανε πριν από 10 χρόνια.

Αν επιβεβαιωθεί η ηλικία του Καρμέλλο τότε θα πρόκειται για τον γηραιότερο άνθρωπος στον κόσμο, ξεπερνώντας κατά 7 χρόνια την Γιαπωνέζα Μισάο Οκάουα η οποία έχει καταχωρηθεί ως ο γηραιότερος άνθρωπος εν ζωή στα 116 της χρόνια.

Θα σπάσει ακόμα το ρεκόρ της Γαλλίδας, Ζαν Καλμέν που, γεννημένη το 1874, πέθανε το 1997 σε ηλικία 122 ετών.

Το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες θα του απονείμει τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου αφού κάνει όλες τις απαραίτητες έρευνες.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10