search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.10.2025 06:56
MENU CLOSE

«Φωτιές» ανάβει στη ΔΗΜΑΡ το «εμπάργκο» στη ΔΤ

30.08.2013 07:11
«Φωτιές» ανάβει στη ΔΗΜΑΡ το «εμπάργκο» στη ΔΤ - Media

Τη δημόσια διαφωνία τους με την απόφαση του κόμματος να μην εμφανίζονται στελέχη του στη «Δημόσια Τηλεόραση» εκφράζουν τρία μέλη της ΔΗΜΑΡ.

Τη δημόσια διαφωνία τους με την απόφαση του κόμματος να μην εμφανίζονται στελέχη του στη «Δημόσια Τηλεόραση» εκφράζουν τρία μέλη της ΔΗΜΑΡ.
 
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Γεράσιμο Γεωργάτο, Γιάννη Αντωνίου και Σταύρο Λειβαδά. Τα εν λόγω στελέχη της ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι το εμπάργκο στη ΔΤ, το οποίο εφαρμόζουν και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ εγείρει μείζονα ζητήματα συνέπειας λόγων και έργων, καθώς και ζήτημα πολιτικής παρουσίας και προοπτικής της ΔΗΜΑΡ.
 
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος χθες το βράδυ, αναφέρουν:
 
 «Σήμερα η ΔΤ αποτελεί μια υπαρκτή και καθόλα νόμιμη πραγματικότητα και αναγνωρίζεται από την EBU ως η μόνη νόμιμη δημόσια τηλεόραση» και διεροτώνται: «Στο όνομα ποιας νομιμότητας επιχειρείται να δικαιολογηθεί, η απαγόρευση;».

Παράλληλα, ισχυρίζονται ότι η ΔΗΜΑΡ ταυτίζεται με τη δημαγωγία και την πολιτική ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης: «Μετά την αποχώρηση από την τρικομματική κυβέρνηση, φοβόμαστε ότι η ΔΗΜΑΡ όλο και περισσότερο διολισθαίνει στο δρόμο της πεπατημένης του αριστερού αρνητισμού».
 
Το κόμμα εξηγεί το σκεπτικό της απόφασης ως εξής: «Με μεγάλη πλειοψηφία η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ θεώρησε ότι πολιτικά δεν είναι ορθή η συμμετοχή των στελεχών του κόμματος σε ενημερωτικές εκπομπές της ΔΤ, για όσο διάστημα εκκρεμεί η συζήτηση στη Βουλή της πρότασης νόμου, που υπέγραψαν όλοι οι βουλευτές της, για ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της ΚΥΑ, που κατάργησε την ΕΡΤ ΑΕ». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.10.2025 06:55