search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:33
MENU CLOSE

Για «ακάλυπτες» κυβερνητικές υποσχέσεις μιλάνε οι εκπαιδευτικοί

11.09.2013 12:40
Για «ακάλυπτες» κυβερνητικές υποσχέσεις μιλάνε οι εκπαιδευτικοί - Media

Κοινό μέτωπο εναντίον της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στον χώρο της Παιδείας αναμένεται να ακολουθήσουν καθηγητές, δάσκαλοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Κοινό μέτωπο εναντίον της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στον χώρο της Παιδείας αναμένεται να ακολουθήσουν καθηγητές, δάσκαλοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
 
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΟΛΜΕ, οι εκπρόσωποι των Σωματείων των εργαζομένων στην εκπαίδευση τόνισαν πως πρόκειται για έναν αγώνα «ο οποίος δεν είναι συντεχνιακός αλλά πρωτίστως πολιτικός, καθώς αλλάζει το σχολείο από το δημοτικό μέχρι το Λύκειο».
 
Αρχικά, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης,επανήλθε στις βασικές απόψεις τις ομοσπονδίας σχετικά με τη «βάρβαρη μνημονιακή πολιτική», επαναλαμβάνοντας πως έχουν ήδη εξαγγελθεί πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες για την ερχόμενη Δευτέρα. «Οι αριθμοί μιλούν. Όχι εμείς. 16.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο, 2.500 άνθρωποι στη διαθεσιμότητα. Πρέπει να σταματήσουν να υποκρίνονται στο υπουργείο Παιδείας», τόνισε και πρόσθεσε: «Προχωράμε δυναμικά όλοι μαζί και θέλουμε να συστρατευτούν μαζί μας, πέραν των εκπαιδευτικών, και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Άλλωστε, από χθες έχει εξαγγελθεί απεργία των εργαζομένων στο ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και Ασφαλιστικά Ταμεία».
 
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Ελλάδα, Χαράλαμπος Κόκκινος, υποστήριξε  «όσες υποσχέσεις κι αν μας έχουν δώσει δεν έχουν υλοποιηθεί». Τόνισε, μάλιστα, πως ήδη 8.000 αναπληρωτές δάσκαλοι καλύπτουν τις «ουρές» ανέργων στον ΟΑΕΔ, ενώ η κυβέρνηση «προσπαθεί με… μερεμέτια να καλύψει τα κενά, με ένα σύστημα μετατάξεων, τον οποίο γεννά πολλές αδικίες».  Στάθηκε δε και στον μισθό που λαμβάνουν οι δάσκαλοι με 15ετή προϋπηρεσία, αναφέροντας πως κυμαίνεται από 640 έως 900 ευρώ. Υπενθύμισε, επίσης, πως η αναλογία αριθμού μαθητών ανά τμήμα καθορίστηκε σε 1 καθηγητή ανά 25 παιδιά το 2006, ωστόσο χθες το βράδυ εστάλη έγγραφο από το υπουργείο Παιδείας το οποίο «επαναφέρει με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο το αντιπαιδαγωγικό καθεστώς του συνωστισμού μεγάλου αριθμού μαθητών, με επίκληση ‘’εξαιρετικών’’ περιπτώσεων για την αύξηση του». Δεν δίστασε να καταγγείλει το υπουργείο για τις οδηγίες του ολοημέρου σχολείου που εστάλησαν, σημειώνοντας πως μετά από σχετική γνωμοδότηση της δικηγόρου Μαρίας Τσίπρα, αυτές δεν έχουν καμία νομική ισχύ.
 
Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, Μιχάλης Καρούτος, επισήμανε πως στην κυβέρνηση «επιθυμούν να υπάρχουν ιδιωτικά ΙΕΚ, ενώ κλείνουν πολλά δημόσια σχολεία», τονίζοντας πως ο αγώνας όλων των εκπαιδευτικών είναι κοινός δίχως διαχωρισμούς.  «Για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς υπάρχουν 8μηνες συμβάσεις και τίποτα περισσότερο. Είναι το “χωράφι” της κυβέρνησης τα ιδιωτικά σχολεία, αλλά οι δάσκαλοι ζουν στην αβεβαιότητα κάθε χρόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά .
 
Σχετικά με τις οργανικές θέσεις, τις οποίες εξήγγειλε ότι θα κατέχουν οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα χθες στην ομιλία του κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ερωτηθείς επ΄ αυτού απάντησαν πως «δεν υπάρχουν οργανικές θέσεις παρά μόνο στα ΣΕΚ/ ΣΔΕ και πουθενά αλλού. Άνθρωποι με διαφορετικές ειδικότητες θα κληθούν να καλύψουν αυτές τις θέσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:31