search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:58
MENU CLOSE

ΜΑΤ έριξαν χημικά σε σχολικούς φύλακες (BINTEO)

16.09.2013 05:32
ΜΑΤ έριξαν χημικά σε σχολικούς φύλακες (BINTEO) - Media

Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην είσοδο του οποίου πραγματοποίησαν κατάληψη σχολικοί φύλακες, που διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην είσοδο του οποίου πραγματοποίησαν κατάληψη σχολικοί φύλακες, που διαμαρτύρονται για το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Μετά από επέμβαση της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση χημικών,  οι διαμαρτυρόμενοι απομακρύνθηκαν από τον προαύλιο χώρο και παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο σχολικοί φύλακες μεταφέρονται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Βασ. Σοφίας, από το Σύνταγμα μέχρι το Χίλτον.
Περίπου 100 – 150 άτομα με πανό και συνθήματα παραμένουν στην είσοδο. Από την πλευρά της αστυνομίας έχει σχηματιστεί ένας κλοιός από τα ΜΑΤ ώστε να μην μπορέσουν να μπουν και άλλοι διαμαρτυρόμενοι μέσα στο κτίριο του υπουργείου.
Μάλιστα δημιουργήθηκε και μικροένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και δημοσιογράφους, καθώς η ΕΛ.ΑΣ ήθελε να στείλει τις τηλεοπτικές κάμερες στο απέναντι πεζοδρόμιο.

ΓΑΔΑ: Απολύτως αναγκαία η χρήση χημικών
 
Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ χαρακτηρίζει απολύτως αναγκαία και περιορισμένη τη χρήση χημικών στην οποία κατέφυγαν το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ για να απωθήσουν σχολικούς φύλακες.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ δίνει τη δική της εκδοχή για το χρονικό της έντασης και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «επανειλημμένα κάλεσαν και έδωσαν διορία στους συγκεντρωμένους να ελευθερώσουν την είσοδο και να μετακινηθούν στο πεζοδρόμιο».

«Σε όλες τις περιπτώσεις», συμπληρώνει, «οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν, ενώ όταν κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, απωθήθηκαν με την απολύτως αναγκαία και περιορισμένη χρήση χημικών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:57