search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:57
MENU CLOSE

Ζητά Εξεταστική για τα υποβρύχια, «δείχνει» Βενιζέλο

17.10.2013 12:15
O Τσίπρας βλέπει κυβερνητικό αδιέξοδο και καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε εγρήγορση - Media

Την κατάθεση αιτήματος για Εξεταστική Επιτροπή για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα 4 υποβρύχια της σύμβασης του 2010 προανήγγειλε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Την κατάθεση αιτήματος για Εξεταστική Επιτροπή για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα 4 υποβρύχια της σύμβασης του 2010 προανήγγειλε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει προς τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο για το ίδιο θέμα. Παρόλο που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο κάδρο και τον Άκη Τσοχατζόπουλο λέγοντας ότι η υπόθεση ξεκινά από το 2000 εντούτοις αναγάγει σε αιχμή του δόρατος τη σύμβαση του 2010 η οποία φέρει την υπογραφή Βενιζέλου και για την οποία δια της Εξεταστικής θα ζητήσει να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες όσων εμπλέκονται στη σύμβαση αυτή. Την ίδια ώρα βάλλει κατά της κυβέρνησης εμφανίζοντάς την υπόλογη όχι μόνο για τη σπατάλη δαπανών εν μέσω κρίσης αλλά και εγκληματικά αδιάφορη για το "αξιόμαχο" της χώρας.
 
«Είναι μια υπόθεση που ξεκινάει από το 2000, με κρίσιμο σταθμό το 2010» είπε «διότι το 2010 μας παρουσίασε  ο τότε υπουργός Άμυνας  και σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησή σας, ο κ. Βενιζέλος, μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου, που υπέγραψαν αυτή τη σύμβαση 3885/2010, ως μεγάλο κελεπούρι έναν επενδυτή ο οποίος θα βοηθούσε στην αποπεράτωση των υποβρυχίων τον κ. Safaκαι την Abu Dabi Mar».
 
Σήμερα, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του τα 4 υποβρύχια είναι σχεδόν πληρωμένα και σχεδόν ετοιμοπαράδοτα «και αφήνονται να «σαπίζουν», τη στιγμή που και ανάγκη τα έχει το Πολεμικό Ναυτικό τη στιγμή που ο Έλληνας φορολογούμενος έχει βγάλει βαρύ τίμημα από την τσέπη του. Πάνω από 2,5 δις ευρώ έχουν στοιχίσει στον Ελληνικό λαό».
 
Την ίδια ώρα, συνέχισε, «δεν υπάρχει η Abu Dabi Mar και τα επενδυτικά της κεφάλαια, υπάρχει μια Λιβανέζικη εταιρία, στην πορεία μάθαμε ότι ο επενδυτής δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ, έχει πάρει όμως δεκάδες, εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο».
 
Στην απάντησή του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημείωσε πως η κυβέρνηση αυτή «δεν φοβάται την Εξεταστική» και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ελπίζω το μήνυμά σας να μην έχει αποδέκτη την κυβέρνηση αυτή» (αν και προηγουμένως ο Αλέξης Τσίπρας είχε επιμερίσει πολιτικές ευθύνες και στην παρούσα κυβέρνηση) δίνοντας την αίσθηση ότι δεν καλύπτει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών.
 
Την ίδια αίσθηση προκάλεσε η επισήμανση ότι «αν κάποτε, κάποιοι, δεν είχαν λειτουργήσει υποβρυχίως δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με τα υποβρύχια» Χρειάστηκε να ξεκαθαρίσει ο ίδιος αργότερα στους δημοσιογράφους ότι η αναφορά του αυτή δεν αφορούσε τους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου αλλά τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:57