search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.07.2026 08:15
MENU CLOSE

Χάος στον Ευαγγελισμό – Όλα καλά λέει το υπ. Υγείας

30.10.2013 17:41
Οι γιατροί διαψεύδουν τον Άδωνι για την «αίθουσα αναμονής»
 - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η φωτογραφία που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα ειδικευόμενοι γιατροί του Ευαγγελισμού και αποτυπώνει, όπως λένε, την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μετά το μπλακ άουτ του αξονικού τομογράφου.

 
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η φωτογραφία που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα ειδικευόμενοι γιατροί του Ευαγγελισμού και αποτυπώνει, όπως λένε, την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μετά το μπλακ άουτ του αξονικού τομογράφου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, ο «Ευαγγελισμός» διαθέτει δύο αξονικούς τομογράφους – έναν πεπαλαιωμένο που εδώ και καιρό δεν λειτουργεί και θέλει αντικατάσταση και έναν πιο σύγχρονο 16 τομών, που από την περασμένη Παρασκευή σταμάτησε να λειτουργεί.

Από την πλευρά του πάντως το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο αξονικός τομογράφος που χάλασε, λειτουργεί κανονικά από τις 11 το πρωί.
 
Αναλυτικά το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία ντροπής είναι το εξής:
 
"Οι άρρωστοι πετιούνται σαν ανθρώπινα τσουβάλια ανάμεσα στα νοσοκομεία για να βρουν τις απαιτούμενες Ειδικότητες (Αττικό & Σισμανόγλειο -> Ευαγγελισμός) και εξετάσεις (Ευαγγελισμός -> Ιπποκράτειο -> Ευαγγελισμός).
 
Το ΕΚΑΒ βουλιάζει στις εκατοντάδες διακομιδές, ενώ οι ασθενείς παίζουν την τύχη τους επί πολλών βασανιστικών ωρών μέχρι να αντιμετωπιστούν."
 
Λίγες ώρες αργότερα, οι διαχειριστές της σελίδας πρόσθεσαν με σχόλιο πως στον συγκεκριμένο χώρο "ένας άνθρωπος διασωληνώθηκε, σε άλλον έγιναν καρδιακές μαλάξεις, και τρίτος δυστυχώς κατέληξε. Όλα αυτά μπροστά στα μάτια των συνοδών και των υπολοίπων αρρώστων."
 
Την ώρα που επικρατούσε η κατάσταση αυτή σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, ο υπουργός Υγείας δήλωνε – σε μία από τις αμέτρητες τηλεοπτικές του εμφανίσεις πως η βλάβη στον αξονικό τομογράφο του νοσοκομείου θα επιδιορθωθεί εντός της ημέρας, ενώ το αργότερο σε ένα μήνα θα λειτουργεί και δεύτερος αξονικός τομογράφος, ο οποίος θα αποκτηθεί με κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.07.2026 08:13