search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 20:32
MENU CLOSE

Όχι στην επέκταση

07.11.2013 22:00

Όχι στην επέκταση της Αττικής Οδού στον Υμηττό λέει το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο.

Ως θετική εξέλιξη στον αγώνα που διεξάγει από το 1989 χαρακτηρίζει η Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία του Υμηττού την υιοθέτηση από το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας-Αττικής 2021 της πρότασής της για κατάργηση της επέκτασης της Αττικής Οδού (Δυτική Περιφερειακή Υμηττού) στον Υμηττό, πάνω από την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη.

Η κατάργηση προκύπτει σαφώς από τους χάρτες και το κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης του νέου σχεδίου.

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία Πολιτών, το ΥΠΕΚΑ υιοθετεί επίσης την πρόταση για υπόγεια σύνδεση στην περιοχή της Ηλιούπολης του υφιστάμενου οδικού άξονα Λ. Κατεχάκη – Καρέα με τη Λ. Βουλιαγμένης και την αναβάθμιση της Λ. Βουλιαγμένης μέχρι το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, καθώς και της Λ. Αλίμου.

Στο νέο σχέδιο πάντως φαίνεται να παραμένει ανοικτό το ζήτημα της οδικής σύνδεσης Ελληνικού – Αεροδρομίου Σπάτων με νέο αυτοκινητόδρομο διαμέσου του Υμηττού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 20:32