search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:41
MENU CLOSE

Και πάλι στον αέρα το Κτηματολόγιο

18.11.2013 22:00

Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν με το Κτηματολόγιο, όπου κάποιοι συνεχίζουν την πλάκα, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και σφυρίζουν αδιάφορα ναρκοθετώντας την ολοκλήρωση του έργου.

Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν με το Κτηματολόγιο, όπου κάποιοι συνεχίζουν την πλάκα, κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και σφυρίζουν αδιάφορα ναρκοθετώντας την ολοκλήρωση του έργου. Είναι χαρακτηριστικό ότι προχωράνε σε μελέτες κτηματογράφησης χωρίς δασικούς χάρτες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα η προστασία της δημόσιας περιουσίας.

Παράλληλα συνεχίζουν, άγνωστο γιατί, την τακτική της μη ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών αν και έχει ολοκληρωθεί το 50% του συνολικού έργου. 

Το καταπληκτικό είναι, επίσης, ότι ανακοινώθηκαν νέες μελέτες κτηματογράφησης ύψους 570 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, πράγμα που δείχνει, όπως επισημαίνουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, ότι απλώς μοιράζουν τις δουλειές χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η ολοκλήρωσή τους.

Να σημειωθεί ότι κατά της προκήρυξης των μελετών προσέφυγε στο ΣτΕ η Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων, η οποία με επιστολή της στον υπουργό ΠΕΚΑ επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν να προκηρυχθούν μελέτες κτηματογράφησης πριν από τις αντίστοιχες μελέτες κατάρτισης των δασικών χαρτών, ενώ ρωτά ποιος είναι ο σχεδιασμός για την ανάρτηση των δασικών χαρτών που έχουν ολοκληρωθεί.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34