search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:38
MENU CLOSE

Η Black Rock «ενισχύει» το τραπεζικό μας σύστημα…

12.12.2013 12:06
Η Black Rock «ενισχύει» το τραπεζικό μας σύστημα… - Media

Σίγουρος ότι τα αποτελέσματα των stress tests που διενήργησε η Black Rock στις ελληνικές τράπεζες θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη καταθετών και επενδυτών στον κλάδο, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λόρενς Φινκ, σε συνάντηση με το διοικητή της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλο. 

Σίγουρος ότι τα αποτελέσματα των stress tests που διενήργησε η Black Rock στις ελληνικές τράπεζες θα ισχυροποιήσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη καταθετών και επενδυτών στον κλάδο, εμφανίσθηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Λόρενς Φινκ, σε συνάντηση που είχε σήμερα με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γεώργιο Προβόπουλο.
 
Ο ίδιος εκτιμά ότι η Τράπεζα της Ελλάδος έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και δήλωσε ότι «τα αποτελέσματα της πρώτης διαγνωστικής άσκησης έθεσαν τα θεμέλια για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και ενίσχυσαν σημαντικά τη διαφάνεια».
 
Εξάλλου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε ότι παρά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης επιδείνωση της μακροοικονομικής κατάστασης στον χρονικό ορίζοντα της προηγούμενης άσκησης, οι πραγματοποιηθείσες ζημιές ήταν εντός του εύρους που είχε εκτιμήσει η BlackRock, κάτι που αποδεικνύει ότι η άσκηση εκείνη ήταν απολύτως εύστοχη…. Πρόσθεσε δε ότι η αναδιάταξη του τραπεζικού τομέα αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια της Ελλάδας να αναδυθεί από την κρίση και να καταστεί μια σύγχρονη και ανταγωνιστική οικονομία…
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:36