search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:10
MENU CLOSE

Live η κηδεία Μαντέλα

15.12.2013 07:37
Ετάφη η σορός του Νέλσον Μαντέλα - Media

Το τελευταίο «αντίο» στον  Νέλσον Μαντέλα λένε συγγενείς, αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί, αλλά και πολίτες της Νότιας Αφρικής, καθώς ο θρυλικός ηγέτης οδηγείται στην τελευταία του κατοικία. Παρακολουθήστε ζωντανά την κηδεία του ιστορικού ηγέτη

Το τελευταίο «αντίο» στον  Νέλσον Μαντέλα λένε συγγενείς, αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργοί, αλλά και πολίτες της Νότιας Αφρικής, καθώς ο θρυλικός ηγέτης οδηγείται στην τελευταία του κατοικία, το χωριό από το οποίο κατάγεται.
 
Περίπου 4.500 άτομα παρακολουθούν την κηδεία του Μαντέλα στο χωριό Κούνου, σε μία τελετή που θα συνδυάζει την πολιτική κηδεία με την παραδοσιακή τελετουργία.

 

Τα μέλη της οικογένειας Μαντέλα παρακολούθησαν αγρυπνία στην οποία ένας παραδοσιακός τραγουδιστής έψαλε για την ζωή του Μαντέλα, ενώ, το πρωί της Κυριακής, η σορός του μεταφέρθηκε σε μία λευκή σκηνή, που στήθηκε δίπλα στο σπίτι του, προκειμένου να αρχίσει η τελετή.
 
Γύρω από το φέρετρο του Νοτιοαφρικανού ηγέτη, που είναι σκεπασμένο με την σημαία της χώρας, έχουν τοποθετηθεί λευκά κεριά και δέρματα ζώων. Στο μεταξύ, οι συμπατριώτες του έσφαξαν ένα βόδι, που πρέπει να καταναλωθεί σήμερα, όπως ορίζουν οι παραδόσεις, ενώ ακόμα ένα θα σφαχτεί την επόμενη εβδομάδα, σηματοδοτώντας την λήξη του πένθους.
 
Η ταφή του ιστορικού ηγέτη της Νότιας Αφρικής θα γίνει στην αγροτική περιοχή Eastern Cape, όπου θα αναπαυτεί δίπλα στους προγόνους του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 00:09