search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:54
MENU CLOSE

H Τράπεζα της Ελλάδας ανησυχεί για την «πόλωση στο πολιτικό κλίμα»…

17.12.2013 10:26
H Τράπεζα της Ελλάδας ανησυχεί για την «πόλωση στο πολιτικό κλίμα»… - Media

… σύμφωνα με τον Γιάννη Προβόπουλο, ο οποίος εμφανίζεται ανήσυχος για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές και συνιστά να μην… κουνηθεί ρούπι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας πάντως ότι πρέπει να χαλαρώσει η φορολογία.

 … σύμφωνα με τον Γιάννη Προβόπουλο, ο οποίος εμφανίζεται ανήσυχος για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές και συνιστά να μην… κουνηθεί ρούπι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων, επισημαίνοντας πάντως ότι πρέπει να χαλαρώσει η φορολογία.

Αναλυτικότερα, στην ενδιάμεση Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική, που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο διοικητής της ΤτΕ, προβλέπεται ότι το 2014 το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 0,5%, ενώ η ανεργία θα υποχωρήσει κατά μία ποσοστιαία μονάδα.
 Παράλληλα όμως,  προειδοποιεί για «κινδύνους και αβεβαιότητες που ενυπάρχουν στην πορεία εξαιτίας της πόλωσης που παρουσιάζει το πολιτικό κλίμα» και εμφανίζεται ανήσυχος, καθώς εντός της επόμενης χρονιάς θα πραγματοποιηθούν δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ συνιστά η οικονομική πολιτική να παραμείνει προσηλωμένη στην πραγματοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
 Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει ότι η συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν μπορεί να στηριχθεί πλέον στην αύξηση των φόρων. Υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των ήδη φορολογουμένων. Και τούτο διότι η δημοσιονομική προσαρμογή, όπως υποστηρίζει η ΤτΕ, βασίστηκε σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι θα έπρεπε στην αύξηση της φορολογίας, η οποία οδήγησε σε σημαντική επιβάρυνση των φορολογουμένων και σε μείωση του διαθεσίμου εισοδήματος.
 Επιπρόσθετα, συνιστά να ενταθεί η προσπάθεια για τον εξορθολογισμό του Δημόσιου Τομέα με καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, τον καλύτερο έλεγχο των δαπανών του και των ασφαλιστικών ταμείων με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του δικαστικού συστήματος για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης και τέλος τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης και του φοροεισπρακτικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής αλλά και την εδραίωση ενός κλίματος κοινωνικής δικαιοσύνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 13:53