search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06.02.2026 22:45
MENU CLOSE

Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων: «Μαύρη» η «Λευκή Νύχτα» για τους εργαζόμενους

24.12.2013 11:03
Πτώση 10% στον εορταστικό τζίρο των καταστημάτων - Media

Χριστουγεννιάτικο show στις πλάτες των εργαζομένων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) ότι στήνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, από κοινού με το Δήμαρχο της πρωτεύουσας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

 
Χριστουγεννιάτικο show στις πλάτες των εργαζομένων καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) ότι στήνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας, από κοινού με το Δήμαρχο της πρωτεύουσας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.
 
Πρόκειται για τη λεγόμενη «Λευκή Νύχτα» του Σαββάτου 28 Δεκέμβρη, όταν τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 11 το βράδυ. Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει την σχετική απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, τον οποίο χαρακτηρίζει μνημονιακότερο όλων των μνημονιακών εργοδοτών, του Δημάρχου Αθήνας και του Περιφερειάρχη Αττικής ως παράνομη και ανήθικη απέναντι στους εργαζόμενους.
 
«Ας κάνουν όσες ‘’μουσικοχορευτικές’’ εκδηλώσεις θέλουν, αλλά σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους τους προειδοποιούμε. Η ‘’Λευκή Νύχτα’’ όχι μόνο είναι παράνομη, αλλά και ανήθικη απέναντι στους Εμποροϋπαλλήλους», τονίζει η Ομοσπονδία σε σχετική της ανακοίνωση.
 
«Ας μη ξεχνούν, ότι σε πολλά από τα καταστήματα – επιχειρήσεις μέλη του ΕΣΑ, οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί εξευτελιστικές μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία και μένουν απλήρωτοι ή πληρώνονται έναντι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 
Δεν φθάνουν όλα αυτά, τους ζητούν και από πάνω να δουλέψουν σα δούλοι ως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να κάνουν το show τους, πάνω στα κοινωνικά ερείπια μιας πόλης, αστέγων, φτωχών και ανέργων», προσθέτει.
 
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας καλεί τους εργαζόμενους αλλά και τους καταναλωτές να ματαιώσουν την «Λευκή Νύχτα»:
 
«Καλούμε τους εργαζόμενους να μη δεχθούν να δουλέψουν ούτε μια ώρα
παραπάνω.
 
Καλούμε τους καταναλωτές να μην αγοράσουν τίποτε κατά τη διάρκεια της
«Λευκής Νύχτας».
 
Η «Λευκή Νύχτα» που οραματίζονται ο Πρόεδρος του ΕΣΑ και ο Δήμαρχος
Αθηναίων, δεν θα γίνει.
 
Τουλάχιστον όχι με δούλους τους εργαζομένους!» 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06.02.2026 22:44