search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.09.2025 09:55
MENU CLOSE

Ουκρανία: Διαδηλωτές κατέλαβαν το υπουργείο Γεωργίας (Video)

24.01.2014 09:27
Ουκρανία: Διαδηλωτές κατέλαβαν το υπουργείο Γεωργίας (Video) - Media

Ουκρανοί διαδηλωτές κατέλαβαν τη νύχτα το υπουργείο Γεωργίας, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Πλατεία Ανεξαρτησίας, το πεδίο των σφοδρών συγκρούσεων που εκτυλίσσονται τους τελευταίους μήνες στο Κίεβο.

Ουκρανοί διαδηλωτές κατέλαβαν τη νύχτα το υπουργείο Γεωργίας, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Πλατεία Ανεξαρτησίας, το πεδίο των σφοδρών συγκρούσεων που εκτυλίσσονται τους τελευταίους μήνες στο Κίεβο.
 
Η κατάληψη έγινε από ακτιβιστές του κινήματος Spilna Sprava (Κοινή Υπόθεση) μετά από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, το βράδυ της Πέμπτης, μεταξύ του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, κατά τις οποίες επιτεύχθηκαν μικρές υποχωρήσεις.    
 
Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις συμπλοκές στο Κίεβο τις τελευταίες ημέρες. Η ουκρανική αντιπολίτευση εξέφρασε την απογοήτευσή της για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, κάλεσε όμως τους διαδηλωτές να κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν νέα αναζωπύρωση της βίας.
 
«Το κίνημά μας είναι αποκλειστικά ειρηνικό. Παραμένουμε στις επάλξεις, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω», δήλωσε ο Αρσένι Γιατσενιούκ, ηγέτης του κόμματος της φυλακισμένης πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, μπροστά σε χιλιάδες διαδηλωτές στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας.
 
Ένας ακόμη από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο πρώην πυγμάχος Βιτάλι Κλίτσκο κάλεσε τη νύχτα του διαδηλωτές να εγκατασταθούν μόνιμα στην Πλατεία Ανεξαρτησίας όσο δεν εισακούγονται από την κυβέρνηση.
 
Όπως ανέφερε, η μόνη υποχώρηση που έγινε από τον Γιανουκόβιτς είναι «η υπόσχεση για την απελευθέρωση όλων των ακτιβιστών και ο τερματισμός της πίεσης, εάν δεν υπάρξει σύγκρουση».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κίνημα διαμαρτυρίας επεκτάθηκε την Πέμπτη και σε άλλες πόλεις της δυτικής Ουκρανίας. Στο Λβιβ οι διαδηλωτές κατέλαβαν την έδρα του τοπικού συμβουλίου, ενώ το πρωί της Παρασκευής έστησαν οδοφράγματα και μία σκηνή στο κέντρο της πόλης. Καταλήψεις κυβερνητικών κτηρίων έχουν σημειωθεί ακόμη στο Τερνόπιλ, Ρίβνε, Χμελνίτσκι και Τσερκάσι. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.09.2025 09:51