search
ΠΕΜΠΤΗ 13.11.2025 14:46
MENU CLOSE

Ουγκάντα: Στο «ψυγείο» το νομοσχέδιο κατά των ομοφυλοφίλων

23.02.2014 10:04
Ουγκάντα: Στο «ψυγείο» το νομοσχέδιο κατά των ομοφυλοφίλων - Media

«Παγώνει» το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, ο πρόεδρος της Ουγκάντα, ζητώντας μάλιστα από αμερικανούς επιστήμονες να του δώσουν τη συμβουλή τους για το εάν η ομοφυλοφιλία είναι αποτέλεσμα της φύσης ή της ανατροφής.

«Παγώνει» το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, ο πρόεδρος της Ουγκάντα, ζητώντας μάλιστα από αμερικανούς επιστήμονες να του δώσουν τη συμβουλή τους για το εάν η ομοφυλοφιλία είναι αποτέλεσμα της φύσης ή της ανατροφής.

Αρχικά ο Μουσέβενι είχε αρνηθεί να υπογράψει το ομοφοβικό νομοσχέδιο, ωστόσο υπό το βάρος της πίεσης των βουλευτών αλλά και των επερχόμενων εκλογών του 2016, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι τελικά θα το εγκρίνει. 

Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα και του Μπιλ Κλίντον.

«Ενθαρρύνω την αμερικανική κυβέρνηση να μας βοηθήσει να συνεργαστούμε με τους επιστήμονές μας για να εξετάσουμε εάν στην πραγματικότητα υπάρχουν άνθρωποι που γεννιούνται ομοφυλόφιλοι» είπε.

«Όταν αυτό αποδειχθεί, τότε μπορούμε να επανεξετάσουμε αυτό το νομοσχέδιο» πρόσθεσε.

Επισημαίνεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη για τους ομοφυλόφιλους και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις παγκοσμίως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 13.11.2025 14:43