search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:15
MENU CLOSE

Oι Μαλαισιανοί δοκιμάζουν τα νεύρα των συγγενών των επιβατών της πτήσης

12.03.2014 06:52
Oι Μαλαισιανοί δοκιμάζουν τα νεύρα των συγγενών των επιβατών της πτήσης - Media

Από το Σάββατο που έχει εξαφανιστεί το Boeing της Malaysian Airlines οι συγγενείς των επιβατών της πτήσης ζουν ένα δράμα.

 
Από το Σάββατο που έχει εξαφανιστεί το Boeing της Malaysian Airlines οι συγγενείς των επιβατών της πτήσης ζουν ένα δράμα.
 
Οι ελπίδες τους σβήνουν μέρα με τη μέρα αλλά ποιος μπορεί να τους απαγορεύσει να έχουν τη σπίθα αναμμένη, προσμένοντας ένα θαύμα;
 
Μάλλον οι αρχές της Μαλαισίας. Που δεν δείχνουν ικανές να διαχειριστούν αυτή την κρίση και πολύ περισσότερο να δώσουν μια πειστική εξήγηση για το τι συνέβη στο μοιραίο αεροσκάφος.
 
Ακόμη και σήμερα το πρωί οι υπεύθυνοι δήλωναν ότι δεν ήξεραν ποια κατεύθυνση πήρε το αεροπλάνο μετά το τελευταίο στίγμα που έδωσε στα ραντάρ. Θυμίζουμε ότι αυτό ήταν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μαλαισίας και Βιετνάμ και σύμφωνα με τα τελευταία νέα από εκεί έγινε και η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ.
 
«Μπαίνουμε στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ. Καληνύχτα» είπε και έκτοτε σιγή ασυρμάτου. Χθες ο στρατός της χώρας είπε ότι εντόπισε στίγμα στα στενά της Μάλακα, περιοχή σε εντελώς διαφορετικό γεωγραφικό μήκος και πλάτος από αυτή που (υποτίθεται ότι) κινείτο μέχρι τότε.
 
Οι έρευνες πλέον έχουν επεκταθεί σε πολύ μεγαλύτερη έκταση και συμμετέχει σε αυτές πολυεθνική δύναμη. Στη θαλάσσια περιοχή της Μάλακα (μεταξύ Μαλαισίας και Ινδονησίας), στη στεριά, παντού. Τα ερωτήματα πολλά και ποικίλα: Όπως, για παράδειγμα, πως μπορεί να βρέθηκε από το τελευταίο του στίγμα στον πύργο ελέγχου στο σημείο που η αεροπορία της Μαλαισίας ισχυρίζεται ότι εντόπισε το νέο στίγμα χθες χωρίς προηγουμένως να έχει κανένα άλλο στίγμα για την τόσο μεγάλη αλλαγή πορείας.
 
Αυτό θα μπορούσε να στέκει τεχνικά μόνο αν είχαν χαλάσει τα ραντάρ του αεροσκάφους ή αν κάποιος τα είχε απενεργοποιήσει. Αν όντως όμως πέταξε τόση ώρα σε τόσο διαφορετική κατεύθυνση, οι θεωρίες περί σοβαρής βλάβης δεν ευσταθούν.
 
Οι αρχές δεν αποκλείουν τίποτα ως ενδεχόμενο και εξετάζουν τις περιπτώσεις βλάβης, ατυχήματος, τρομοκρατικής επίθεσης μέχρι και την ψυχολογική κατάσταση των πιλότων. Αυτά βέβαια ουδόλως παρηγορούν τους συγγενείς των 239 επιβατών. Μέχρι να βρεθούν κάποια συντρίμμια κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι έχει συμβεί. Αλλά το να εξαφανιστεί ένα τέτοιο αεροπλάνο για τόσο μεγάλο διάστημα αποτελεί από μόνο του μυστήριο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 10:15