search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:19
MENU CLOSE

Απολύθηκε από την Μάντσεστερ Γ. ο Μόγες – Στο τιμόνι ο Γκιγκς

22.04.2014 08:49
Απολύθηκε από την Μάντσεστερ Γ. ο Μόγες - Στο τιμόνι ο Γκιγκς - Media

Παρελθόν κι επίσημα από τον πάγκο της Μαν. Γιουνάιτεντ αποτελεί ο Ντέιβιντ Μόγες. Αναλαμβάνει ο Ράιαν Γκιγκς.

Παρελθόν κι επίσημα από τον πάγκο της Μαν. Γιουνάιτεντ αποτελεί ο Ντέιβιντ Μόγες. Αναλαμβάνει ο Ράιαν Γκιγκς.
 
Όπως είχαν προαναγγείλει από χθες τα αγγλικά ΜΜΕ, ο Σκωτσέζος τεχνικός αποτελεί κι επίσημα παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την πρόσληψή του στη θέση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
 
«Η Μαν. Γιουνάιτεντ ανακοινώνει ότι ο Ντέιβιντ Μόγες αποχώρησε από το σύλλογο. Η διοίκηση του συλλόγου θα ήθελε να τον ευχαριστήσει για τη σκληρή δουλειά, την εντιμότητα και την αξιοπρέπεια με την οποία εργάστηκε», αναφέρει η ανακοίνωση των «κόκκινων διαβόλων».

 
Οι πρωταθλητές Αγγλίας απέτυχαν παταγωδώς επί των ημερών του, καθώς τέθηκαν νωρίς εκτός διεκδίκησης τίτλου, θα μείνουν εκτός Champions League για πρώτη φορά μετά το 1995 και δύσκολα θα προλάβουν έστω και την έξοδο στο Europa League. Παράλληλα αποκλείστηκαν πρόωρα στο Κύπελλο (χάνοντας στο «Ολντ Τράφορντ» με 2-1 από τη Σουόνσι για τον τρίτο γύρο) και το Λιγκ Καπ (στα ημιτελικά από τη Σάντερλαντ), ενώ στο Champions League έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά αποκλείοντας τον Ολυμπιακό στους «16», αλλά γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στη συνέχεια από την Μπάγερν. Συνολικά ο Μόγες είχε σε 51 αγώνες 27 νίκες, 9 ισοπαλίες και 15 ήττες.

 
Γκιγκς μέχρι… νεωτέρας
 
Ο Ουαλός μέσος, όπως αναμενόταν, ανακοινώθηκε από το σύλλογο και αναλαμβάνει καθήκοντα πρώτου προπονητή μέχρι το τέλος της σεζόν αντικαθιστώντας τον Ντέιβιντ Μόγες, η συνεργασία με τον οποίο λύθηκε.
 
Ήδη ο 40χρονος άσος ήταν από την αρχή της περιόδου μέλος του τεχνικού επιτελείου του Μόγες διατηρώντας παράλληλα τα αγωνιστικά του καθήκοντα.

 
Ο Γκιγκς ανήκει στην οικογένεια της Μαν. Γιουνάιτεντ από το 1987 κι έχει κατακτήσει μαζί της 13 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 4 Λιγκ Καπ, 9 Community Shield, 2 Champions League, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, το Διηπειρωτικό και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ενώ είναι πρώτος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία των «κόκκινων διαβόλων».
 
 
Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:18