search
ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 22:38
MENU CLOSE

Στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γλέζος

24.04.2014 12:20
Υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τον χώρο της Αριστεράς θέλει ο Μανώλης Γλέζος - Media

Στη μάχη των ευρωεκλογών ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ τον βουλευτή του κόμματος και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο.

 
Στη μάχη των ευρωεκλογών ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ τον βουλευτή του κόμματος και ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο.
 
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το στεφάνι που κατέθεσε στο χωριό Βιάνος της Κρήτης, όπου εκτελέστηκαν 461 άτομα στη γερμανική κατοχή.

Το όνομα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είχε προταθεί από το Νέο Αγωνιστή (από τις 14 Απριλίου).
 
Στην πρότασή του ο Νέος Αγωνιστής μεταξύ άλλων ανέφερε:
 
«Στις επικείμενες Ευρωεκλογές, οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να δώσουν ένα ηχηρό χαστούκι στις δυνάμεις της υπεριμπεριαλιστικής ομοσπονδιακής νεοφιλελεύθερης Ε.Ε. και να παλέψουν για μια δημοκρατική σοσιαλιστική  συνομοσπονδία ανεξαρτήτων κρατών «από τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια». Ενάντια στις δυνάμεις της υπερεθνικής Διατλαντικής Ένωσης. Τα κόμματα της ευρωπαϊκής αριστεράς οφείλουν να είναι πρωτοπόρα μιας τέτοιας προοπτικής, αν επιθυμούν να εκφράσουν τις κυριαρχούμενες κοινωνικές τάξεις. 
 
» Για να μπουν όμως γερά τα θεμέλια μιας νέας σοσιαλιστικής και δημοκρατικής Ευρώπης,  της οποίας η σύγχρονη ανάπτυξη-κοινωνικοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων αποτελεί την υλική βάση,  πρέπει να κλείσουν οι λογαριασμοί του παρελθόντος, του σύντομου 20ου αιώνα. Το γερμανικό κράτος έχει ανεξόφλητες οφειλές προς τον ελληνικό λαό. Είναι απαραίτητο στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να τεθεί το θέμα των γερμανικών οφειλών με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση, ως το πρώτο κεφάλαιο μιας Ευρώπης των λαών. Στον αγώνα αυτό για δικαιοσύνη και αποζημίωση, ο συμβολισμός και η παρουσία του κατά Ντε Γκωλ «πρώτου παρτιζάνου της Ευρώπης», του Μανώλη Γλέζου, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη.
 
Προτείνουμε τον σύντροφο Μανώλη Γλέζο για υποψήφιο ευρωβουλευτή, τον 90ετή αγωνιστή νεολαίο που προσωποποιεί τη ρήση του Νίκου Καζαντζάκη «νέος θα πει ν’ αλλάξεις τον κόσμο»».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 22:38