search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:36
MENU CLOSE

Αθώος ο Κώστας Σακκάς για την παραβίαση των περιοριστικών όρων

02.05.2014 14:37
Αθώος ο Κώστας Σακκάς για την παραβίαση των περιοριστικών όρων - Media

Για δεύτερη φορά αθωώθηκε ο Κώστας Σακκάς, στην υπόθεση παραβίασης των περιοριστικών του όρων.

 
Για δεύτερη φορά αθωώθηκε ο Κώστας Σακκάς, στην υπόθεση παραβίασης των περιοριστικών του όρων.
 
Στον απόηχο της μη επιστροφής του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές Κορυδαλλού, η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε τον Κ. Σακκά με την κατηγορία της παραβίασης περιοριστικών όρων, επειδή μια βραδιά δεν κοιμήθηκε στο πατρικό του σπίτι, αλλά διανυκτέρευσε σε φιλικό σπίτι, στο οποίο είχε παραμείνει μέχρι αργά. 
 
Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο απάλλαξε τον Κ. Σακκά από την κατηγορία, κρίνοντας, ότι η παραμονή για κάποιες ώρες σε ένα φιλικό σπίτι δε συνιστά παραβίαση του περιοριστικού όρου της διαμονής στο πατρικό του σπίτι, διότι αυτός δεν μετεγκαταστάθηκε, δεν πήρε μαζί του καμιά βαλίτσα, αλλά απλώς έμεινε για κάποιες ώρες (ούτε καν 24ωρο) στο φιλικό του σπίτι.
 
Επειδή, όμως, η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, ο εισαγγελέας άσκησε έφεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Τα ίδια περιστατικά κλήθηκε να κρίνει το Τριμελές Εφετείο, με τον Κ. Σακκά απόντα αυτή τη φορά. Ο πατέρας του ήταν ο μοναδικός μάρτυρας είπες στο δικαστήριο ότι ήταν ο ίδιος που ζήτησε από το γιο του να παραμείνει στο φιλικό σπίτι, διότι είχε πιει παραπάνω από το κανονικό και θα ήταν καλύτερα να πάει στο σπίτι του το πρωί της επομένης.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την καταδίκη του Κ. Σακκά, με βασικό επιχείρημα ότι η μετέπειτα εξαφάνισή του απέδειξε πως είχε πρόθεση και διάθεση να παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.
 
Το δικαστήριο, μετά από διάσκεψη που κράτησε κάτι λιγότερο από μια ώρα, απάλλαξε τον Κ. Σακκά από την κατηγορία, κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε η νεότερη από τους εφέτες).

«Είμαι περήφανος που ο Κώστας Σακκάς είναι γιος μου», δήλωσε στην «Κόντρα» ο Σπύρος Σακκάς.
 
Με πληροφορίες από την Κόντρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:36