search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.10.2025 19:22
MENU CLOSE

Και μετά τις κάλπες…πάμε μουσείο!

18.05.2014 06:22
Και μετά τις κάλπες...πάμε μουσείο! - Media

Ελεύθερη θα είναι σήμερα η είσοδος σε όλα τα μουσεία, καθώς η 18 Μαΐου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Ελεύθερη θα είναι σήμερα η είσοδος σε όλα τα μουσεία, καθώς η 18 Μαΐου έχει οριστεί ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων.
 
Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών «με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».
 
Με την ευκαιρία του εορτασμού, το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων  (International Council of Museums – ICOM), αποφάσισε τιμώμενος φορέας για το 2014 να είναι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, εκτιμώντας την προσφορά του στην προστασία, μελέτη και προβολή του βυζαντινού πολιτισμού.
 
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.10.2025 19:22