ΣΑΒΒΑΤΟ 31.01.2026 09:55
MENU CLOSE

Βραζιλία: Απεργία στο μετρό βάζει «φωτιά» στο Μουντιάλ

05.06.2014 06:08

Οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο που φιλοξενεί την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου σε μια εβδομάδα, αποφάσισαν χθες βράδυ να αρχίσουν απεργία επ’ αόριστον από τα μεσάνυχτα

Ειρηνική διαδήλωση χθες κατά του Μουντιάλ
 
Γύρω από το στάδιο Iτακεράο, σχεδόν 400 απόστρατοι στρατιωτικοί αστυνομικοί διαδήλωσαν χθες βράδυ διεκδικώντας καλύτερες συντάξεις και μισθούς και, ένωσαν τη φωνή τους με 12.000 διαδηλωτές του Κινήματος των Εργαζομένων Χωρίς Στέγη (MTST) που ζητούν την κατασκευή εργατικών κατοικιών, ανακοίνωσε η αστυνομία.
 
Οι πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε ειρηνικό κλίμα. «Δεν θα ρίξουμε ούτε μία πέτρα στο στάδιο», δήλωσαν μέλη του MTST.
 
Οι διαδηλωτές έξω από το στάδιο φώναζαν συνθήματα κατά του Μουντιάλ και της κερδοσκοπίας στην αγορά ακινήτων, ενώ απέκλεισαν την κυκλοφορία, σύμφωνα με το Estado de Sao Paulo.
 
Η Βραζιλία αντιμετωπίζει μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια που εντείνεται καθώς πλησιάζει η έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου (12 Ιουνίου- 13 Ιουλίου), στη διάρκεια του οποίου τα μάτια όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα στη χώρα αυτή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 31.01.2026 09:32
Exit mobile version