search
ΣΑΒΒΑΤΟ 14.02.2026 10:04
MENU CLOSE

Επαναφέρει την καταστροφολογία ο Σαμαράς

16.09.2014 17:40
Επαναφέρει την καταστροφολογία ο Σαμαράς - Media

Με τα γνωστά σενάρια καταστροφολογίας και τρομολαγνείας απάντησε ο Σαμαράς σε βουλευτές της ΝΔ που του ζήτησαν τη γνώμη του για της εξαγγελίες Τσίπρα, όταν τον είδαν αργά το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή.

Στη Βουλή, που συζητά για την επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής, εμφανίστηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Και μόνο βέβαια το γεγονός αυτό καθ’ αυτό αποτελεί είδηση, επιπλέον όμως ο Αντ. Σαμαράς, εισερχόμενος στο Κοινοβούλιο, προχώρησε σε μια δήλωση «εξορκισμού» του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών.

«Άκουσα κάποιον έξω να λέει για εκλογές. Όποιος μιλά για εκλογές αυτή τη στιγμή ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα», ανέφερε.

Προφανώς ο Αντώνης Σαμαράς έκανε μια εμφάνιση προκειμένου να κάνει αισθητή την παρουσία του στη Βουλή και να βρεθεί κοντά την Κοινοβουλευτική του Ομάδα η οποία τελευταία εμφανίζει σημάδια αποσύνθεσης, προκαλώντας πανικό στο Μαξίμου.

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε στο Εντευκτήριο της Βουλής με 17 βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στο ‘Γ Θερινό Τμήμα. Στο επίκεντρο της συζήτησης μπήκε η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή , η Αμφίπολη, ο αγώνας του Ολυμπιακού και φυσικά το χρέος και οι πρόωρες εκλογές. 

Επαναφέροντας τα σενάρια καταστροφολογίας και τρομολαγνείας που θυμίζουν έντονα προεκλογική περίοδο, ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε βουλευτές που του ζητούσαν τη γνώμη του για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα είπε : ''Είναι ανεδαφικά, και αν ποτέ του δοθεί η ευκαιρία, που δεν θα του δοθεί, τότε θα φύγουν όλα τα λεφτά από τις τράπεζες''.

Πάντως παρά τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά – Βενιζέλου ότι δεν θα αποπειραθούν εκλογικό αιφνιδιασμό, οι βουλευτές της συγκυβέρνησης μόνο ανακουφισμένοι δεν είναι. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολουθεί από το εντευκτήριο:

Μιχελάκης: Τι θα γίνει με το χρέος; Πότε θα ολοκληρωθεί η συζήτηση; 
Σαμαράς : Πιστεύω μέχρι τέλος του χρόνου. 
Χαρακόπουλος: Αν γίνει αυτό  πρόεδρε, τότε θα πάμε με άλλο αέρα, ακόμη και αν προκληθούν πρόωρες εκλογές. 
Σαμαράς: Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογές. Βγάλτε το από το μυαλό σας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14.02.2026 10:04