search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 04:36
MENU CLOSE

Η πρώτη έδρα στο Βρετανικό κοινοβούλιο για τον Φάρατζ προκαλεί πανικό σε Κάμερον και Μίλιμπαντ

10.10.2014 10:07
Η πρώτη έδρα στο Βρετανικό κοινοβούλιο για τον Φάρατζ προκαλεί πανικό σε Κάμερον και Μίλιμπαντ - Media

Το αντιευρωπαϊκό κόμμα ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φάρατζ κέρδισε την πρώτη του έδρας το βρετανικό κοινοβούλιο κερδίζοντας με σαρωτικό ποσοστό 59,75% την έδρα του Κλάκτον στις ενδιάμεσες εκλογές.

 
Το αντιευρωπαϊκό κόμμα ανεξαρτησίας του Νάιτζελ Φάρατζ κέρδισε την πρώτη του έδρας το βρετανικό κοινοβούλιο κερδίζοντας με σαρωτικό ποσοστό 59,75% την έδρα του Κλάκτον στις ενδιάμεσες εκλογές.
 
Η σαρωτική νίκη, με διαφορά 24.64% από το δεύτερο κόμμα των συντηρητικών προκαλεί ανησυχία τόσο στους συντηρητικούς, όσο και στους εργατικούς για την άνοδο του εθνικιστικού κόμματος του Νάιτζελ Φάρατζ
Η επιτυχία του UKIP, είναι πιθανό να διασπάσει τις κεντροδεξιές ψήφους στις εθνικές εκλογές του επόμενου Μαΐου και καθιστά δύσκολη και για τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας στη Μεγάλη Βρετανία, τους Εργατικούς και τους Συντηρητικούς να διασφαλίσουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο των 650 εδρών.
 
Χαρακτηριστικό της μεγάλης νίκης του UKIP, είναι ότι στις εκλογές του 2010 δεν είχε υποψήφιο στην συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια. Η πόλη του Κλάκτον τη δεκαετία του 1980 ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της χώρας, αλλά μετά ακολούθησε παρακμή και σήμερα είναι μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας.
 
Σε μία δεύτερη αναμέτρηση ενδιάμεσων εκλογών που διεξήχθη στο Χέιγουντ και το Μίντλεντον στη βόρειοδυτική Αγγλία, το UKIP, εκτοξεύθηκε από το σχεδόν 3% των εκλογών του 2010 στο 39%.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, το κόμμα του Φάρατζ, κερδίζει τόσο από την κεντροδεξιά, όσο και από την κεντροαριστερά, καθιστώς πολύ δύσκολη έως αδύνατη την πιθανότητα ενός κόμματος να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή.
 
 
Πηγή: rt.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 02:16