Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Εάν θέλετε να φτιάξετε μια τυρόπιτα, αλλά σας αποθαρρύνει η διαδικασία να ανοίξετε φύλλο, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη και…ξεσκέπαστη, αφού δεν χρειάζεται καν φύλλο.
Εάν θέλετε να φτιάξετε μια τυρόπιτα, αλλά σας αποθαρρύνει η διαδικασία να ανοίξετε φύλλο, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη και…ξεσκέπαστη, αφού δεν χρειάζεται καν φύλλο.
Υλικά
300 γρ. φέτα
150 γραβιέρα Νάξου τριμμένη
3 αβγά
1 γιαούρτι 2%
1 φλ. τσ. αλεύρι κανονικό
Μισό κ.γ. σόδα
¾ από την πλάκα βιτάμ
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνω το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
Σε ένα μπολ, βάζω τη φέτα που έχω θρυμματίσει με ένα πιρουνάκι. Προσθέτω, τη γραβιέρα, τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο, το γιαούρτι, το πιπέρι και τέλος το αλεύρι στο οποίο έχω ρίξει τη σόδα.
Ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
Βουτυρώνω ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι και ρίχνω το μείγμα μου.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180ο C για 25’ περίπου λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια της τυρόπιτας.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.