search
ΠΕΜΠΤΗ 06.11.2025 03:22
MENU CLOSE

Άδωνις: Η προστασία της πρώτης κατοικίας δεν μπορεί να ισχύει για πάντα

12.11.2014 11:08
Άδωνις: Η προστασία της πρώτης κατοικίας δεν μπορεί να ισχύει για πάντα - Media

Υπέρ της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών, όταν η χώρα επιστρέψει στην κανονικότητα, τάχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «αν υπάρχει εσαεί προστασία της πρώτης κατοικίας δεν θα μπορεί να ξαναδοθεί ποτέ ξανά δάνειο για την πρώτη κατοικία».

 
Υπέρ της άρσης της προστασίας της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών, όταν η χώρα επιστρέψει στην κανονικότητα, τάχθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σε συνέντευξή του δήλωσε ότι «αν υπάρχει εσαεί προστασία της πρώτης κατοικίας δεν θα μπορεί να ξαναδοθεί ποτέ ξανά δάνειο για την πρώτη κατοικία».
 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου είπε ότι «οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, εννοώ η άρση της προστασίας της δυνατότητας πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, θα έρθει οπωσδήποτε κάποτε όταν η χώρα επιστρέψει στην κανονικότητα. Γιατί στις κανονικές οικονομίες για να μπορεί να υπάρξει στεγαστική πίστη και να μπορεί η τράπεζα να δίνει δάνειο για την αγορά πρώτης κατοικίας, πρέπει να μπορεί να εκτελεί πάνω σε αυτό το ακίνητο».

Ο πρώην υπουργός επιχειρηματολόγησε υποστηρίζοντας ότι «εγώ, ο Άδωνις Γεωργιάδης, έχω ένα ακίνητο στο όνομά μου. Το πήρα με στεγαστικό δάνειο. Τι έβαλα υποθήκη για να το πάρω; Το ίδιο το ακίνητο. Αν υπάρχει εσαεί προστασία της πρώτης κατοικίας δεν θα μπορεί να ξαναδοθεί ποτέ ξανά δάνειο για την πρώτη κατοικία».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. συνέχισε λέγοντας: «Σας απαντώ γιατί το ζητά η τρόικα τώρα. Έρχεται λοιπόν η ελληνική κυβέρνηση και έχει σύμμαχο τις τράπεζες και λέει. Αυτή η ώρα της κανονικότητας δεν έχει έρθει ακόμα. Αυτό είπαν οι τράπεζες και αυτό είπε η ελληνική κυβέρνηση. Λέει δηλαδή στην τρόικα: “ναι ως γενική αρχή η στεγαστική πίστη δεν μπορεί να λειτουργήσει με εσαεί απαγόρευση πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, όμως αυτή η εποχή της κανονικότητας δεν είναι το 2015”. Μακάρι να είναι καλύτερη η οικονομία μας το 2016. Να είναι το 2017, αλλά μπορούμε να συνεννοηθούμε από την άλλη ότι δεν μπορεί να υπάρξει εσαεί προστασία σε κάθε περίπτωση;». 
 
Πηγή: Real.gr
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 06.11.2025 03:10