search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:27
MENU CLOSE

«Άγρια δύση» στο σύγχρονο Τέξας – Το σχολείο όπου οι καθηγητές οπλοφορούν

02.12.2014 10:30
«Άγρια δύση» στο σύγχρονο Τέξας – Το σχολείο όπου οι καθηγητές οπλοφορούν - Media

Τα συνεχόμενα κρούσματα πυροβολισμών στα σχολεία των ΗΠΑ αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν με ένα παράδοξο τρόπο οι καθηγητές σε σχολείο του Texas. Καθηγητές στο σχολείο στο Harrold του Texas κρύβουν όπλα μέσα στις τσάντες τους.

 
Τα συνεχόμενα κρούσματα πυροβολισμών στα σχολεία των ΗΠΑ αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν με ένα παράδοξο τρόπο οι καθηγητές σε σχολείο του Texas. Καθηγητές στο σχολείο στο Harrold του Texas κρύβουν όπλα μέσα στις τσάντες τους.
 
Ο διευθυντής του σχολείου David Thweatt δεν κρύβει τα λόγια του. «Εάν κάποιος μπει στο σπίτι σου και δεν υπάρχει δίοδος διαφυγής για σένα, και εάν εκεί βρίσκονται και τα παιδιά σου δεν θα κάτσεις να συζητήσεις με τον δράστη, είναι σα να σε καταδικάζουν σε θάνατο» ότι είναι σωστό για το σπίτι είναι σωστό και για το σχολείο προσθέτει.
 
Κάποιοι καθηγητές έρχονται στο σχολείο με κρυμμένα όπλα σαν τελευταία γραμμή άμυνας σε ένα ενδεχόμενο επεισόδιο πυροβολισμών στο σχολείο.
 
Ο Thweatt αντιμετωπίζει την δουλειά του όχι μόνο ως δάσκαλος (!) αλλά και σαν προστάτης των 120 παιδιών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.
Το σχετικό πρόγραμμα του σχολείου ξεκίνησε το 2007 και στόχος είναι να προσφέρει προστασία στα παιδιά σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιος με όπλο και αρχίσει να πυροβολεί.
 
«Όσοι μας ασκούν κριτική λένε ότι δεν μπορούμε να μπλέκουμε τα παιδιά με τα όπλα λένε ότι είναι κακή απόφαση να υπάρχουν όπλα σε χέρια μη εκπαιδευμένων και πιστεύουν ότι οι μόνοι που μπορούν να φέρουν όπλα είναι οι αστυνομικοί και ο στρατός» λέει ο διευθυντής του σχολείου και τονίζει ότι βλέπει τα όπλα ως μέσο προστασίας του εαυτού του και αυτών που αγαπάει.
 
Πηγή: CNN

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34